Kaburga bölümünden çıkarılan, kaburga gözü de denilen bir sığır eti bifteği ...

Ribeye,
Ribeye Steak,
Kaburga gözü,
Antrikot.
Sığır eti bifteği.
Kaburga bölümünden çıkarılan bir sığır eti bifteğidir. Ribeye Steak bildiğimiz fakat farklı formlarda yediğimiz antrikotun ta kendisidir.

Ribeye steak sığırın en lezzetli parçalarından biridir. Ribeye biftekleri bizim dana antrikot diye isimlendirdiğimiz etin, farklı kesilmiş şeklidir. Bifteğin Arjantin, Meksika ve Amerika gibi ülkelerdeki isimlerinden biridir. Dana pirzola denen etin kemiğinde sıyrılmış ve oval bir şekil verilmiş, takriben 3-4 cm kalınlığında kesilen et parçasına Ribeye steak deniyor. 

Ribeye steak'in pişirilmesi;
Tavayı hazırlamadan yaklaşık 35-40 dakika önce etinizi buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen eti zeytinyağı ile yağlayın. Yağlanan ete tuzunu ve karabiberini serpiştirin. Ardından kızdırdığınız döküm tavada etinizin her bir yüzünü 3-4 dakika pişirerek mühürleyin. Bu bölümdeki amaç sadece etin üzerinde bir kabuk katmanı oluşturmak. İki yüzü de pişen etin yan kenarlarını da maşa yardımı ile tutarak mühürleyin. Etinizin içindeki su etin merkezine toplanmış durumda ve içi de çiğdir. Hem içini pişirmek hemde etin suyunun tüm noktalara dağılmasını sağlamak için önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına etinizi 5-6 dakika koyun. Bu kısımda etin piştiğini termometre yardımı ile yada keserek kontrol etmelisiniz. Termometre 56-57 derece orta pişmiş sevenler için 59-60 derece iyi pişmiş sevenler için idealdir. Pişme işlemi tamamlanan eti ısıttığınız bir tahta tabak üzerinde 5 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ