Kırmızı ve ekşimsi meyvesi idrar söktürücü olarak kullanılan bir bitki ...

Güneyfeneri,

Gelin Otu,
Patlavık,
Kırmızı ve ekşimsi meyvesi idrar söktürücü olarak kullanılan bir bitki. Güveyfeneri, patlıcangiller familyasındandır. Ilıman ve astropik bölgelerde yetişir. Birçok türü olan bir bitki ve meyve cinsidir. 

Yaklaşık olarak 30–40 cm yüksekliğe erişen bitkinin meyveleri bilye büyüklüğünde ve turuncumsudur.  Dokusu domatesi andırır. Meyvesi kağıdımsı bir kabuğa sarılıdır. Vitamin açısından zengin meyveleri vardır. Hoş bir kokusu vardır. Ham meyveler ekşidir, güneşte olgunlaştığında sarı-turuncu renge dönerler ve tatlanırlar.

Gelin Otu,
Patlavık, 
Patlıcangillerden, kırmızı ve ekşimsi meyvesi idrar söktürücü olarak kullanılan, çok yıllık otsu bir bitkidir.

Yer kirazı; 
Başlıca Orta Amerika ve Güney Amerika'nın doğusunda doğal olarak yetişen küçük bir meyvedir. Türkiye de  Kargı'da, Uluborlu'da, Kastamonu ili Hanönü ilçesinde doğal olarak yetişmektedir. Bugün Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda, Türkiye ve Hindistan başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde kültürü yapılmaktadır. Yer kirazı Kolombiya'da, idrar söktürücü olarak ve astım tedavisinde kullanılmaktadır. Meyveleri doğrudan yendiği gibi, meyve salatalarına, dondurmaya, kek ve pastalara konulmakta ve reçeli yapılmaktadır.

Altın Çilek; Altın Çilek adı altında ticareti yapılan Peru Güveyfeneri'nin meyvesi içeriğinde lifler vardır. Tok tutucu özelliğinden dolayı zayıflamada etkilidir. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ