Tropikal bölgelerde, okyanuslarda yaşayan siyah, mavi ve beyaz renkte levreksigillerden çok hızlı bir balık ...

Merlin,  
(Marlin), 
Istiophoridae familyasından balık türünün ortak adıdır. Uzatılmış bir gövdesi, mızrak benzeri bir uzun burnu, sert bir sırt yüzgeci vardır. Merlin balıkları hızlı yüzücülerdir. En hızlı balık olan Black marlin (Istiompax indica) 130 km hıza kadar ulaşabilir.  

Tropikal bölgelerde Levreksigillerden olan popüler spor balıklar olarak bilinen kemikli balıklardır. Kılıç balığı ve Uskumrugiller ile akrabadırlar. Siyah marlin türleri en ağır olanlarıdır. Atlantik mavisi marlin ve beyaz marlin aşırı avlanma nedeniyle soyları azalmıştır.  Siyah marlin adıyla( Istiompax indica ) bir marlin Hint türüdür ve Pasifik okyanuslarının tropikal ve subtropikal bölgelerde bulunur.  

Merlin balığı okyanusta yaşayan spor tipi canlılara verilen addır. Mızrağa benzeyen uzun ve sivri burunlara sahiptirler. Genellikle yüksek ağırlıklarda çıkan merlin balıkları 20 ile 180 arasından değişen bir kilograma sahiptirler. Şu ana kadar yakalanan merlin balıklarından en ağır olanı 708 kilogram çıkmıştır. Merlin balığı genellikle 60 cm uzunluğunda olmaktadır. Hilal şeklinde kuyrukları bulunmaktadır. Atlas Okyanusunda ve Pasifik Okyanusunda yaşamaktadırlar. Mavi, siyah ve beyaz renklerde türleri vardır. Merlin balıklarının çoğu diğer merlin balıklarına kendilerini göstermek için yükseklere atlamaktadırlar. 6 metre boy ve 800 kg ağırlığa ulaşabilen siyah merlin, en büyük merlin türlerindendir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ