“Çöl Tilkisi” olarak da anılan ve II. Dünya Savaşı sırasında Afrika ordusunun komutanı olarak kazandığı zaferlerle tanınan Alman mareşali...

Rommel,
Erwin Rommel.
Erwin Johannes Eugen Rommel.
D. 15 Kasım 1891, Stuttgart –  Ö. 14 Ekim 1944, Ulm, Almanya
Çöl Tilkisi.
Feldmareşal Erwin Rommel Kışlası.
Çöl Tilkisi olarak da anılan ve II. Dünya Savaşı sırasında Afrika ordusunun komutanı olarak kazandığı zaferlerle tanınan Alman mareşali. 

Rommel, II. Dünya Savaşı sırasında Alman Afrika Kolordusu komutanlığını da yapmış olan sıra dışı mareşal. 

Rommel, Almanya'nın Ulm'un 33 km kuzeyindeki Heidenheim kentinde doğdu. Genç Erwin'in mühendis olma düşüncesine karşın 1910 yılında babasının ısrarıyla Danzig' deki Subay Hazırlama Okuluna gitti. 1911 yılında okuldan mezun oldu. 1912 yılında Teğmenliğe atandı. 14 Ekim 1944 yılında İkinci Dünya Savaşı ilk yıllarında Fransa’da ve Kuzey Afrika’da yaptığı muharebeler ile ün kazandı. 

Erwin Rommel, Adolf Hitler’e karşı düzenlenen başarısız suikast girişimine dahil olmak ile suçlandı. Hitler ya intiharını ya da vatana ihanet suçuyla yargılanmasını istedi.  Rommel kendisini ölümün beklediğinin farkında olup ailesine dokunulmaması karşılığında ağzına bir siyanür kapsülü atarak intihar etti. 
Arkadaşları ve düşmanları tarafından Çöl Tilkisi lakabı ile anılmıştır.

Rommel’in ismi bugün Almanya’da iki askeri üsse ve bir kaç sokağa verilmiş, memleketinde adına yapılmış bir anıtta onun, yiğit, cesur ve zulmün kurbanı olduğu yazmaktadır. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ