4 Temmuz 1776 tarihinde ABD’nin Bağımsızlık Bildirgesi’ni anmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde kutlanan federal bir bayram ...

Bağımsızlık Günü,
Independence Day,
ABD'nin Ulusal Günüdür.
 Amerika Bağımsızlık Bildirgesi, 4 Temmuz 1776’da 13 Amerikan kolonisinin Büyük Britanya (İngiliz) Krallığından tüm bağlarını kopartıp bağımsızlıklarını ilan ettikleri belgedir. Şu an dünyanın en güçlü devleti olan ABD büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermiş ve kazanmıştır. 4 Temmuz günü her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde bağımsızlık günü olarak kutlanmaktadır.
Belge, Washington, D.C’ deki devlet arşivlerinde sergilenmektedir. 


Bağımsızlık Bildirgesi, Amerika kolonilerinin İngiliz sömürgesinden kurtulmak için verdikleri mücadelenin ve acıların mükafatı olmuş ve birçok millete örnek olup onların da bağımsızları için mücadele etmelerini sağlamıştır. Bağımsızlık Bildirgesi’ni Thomas Jefferson hazırlamıştır.


Kongre iki gün önce 2 Temmuz 'da bağımsızlık ilan etmek için oy kullanmasına karşın, 4 Temmuz' a kadar ilan edilmedi. Bağımsızlık Günü, tarih, hükümet ve geleneklerini kutlayan çeşitli diğer kamu ve özel etkinliklerin yanı sıra havai fişekler, geçit törenleri, mangallar, karnavallar, fuarlar, piknikler, konserler, beyzbol oyunları, aile toplantıları ve siyasi konuşmalar ve törenlerle ilişkilendirilir. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ