Hindistan'da yılan oynatıcılarının ve maymun terbiye edenlerin kullandığı, kum saati biçimli küçük davul ...

Damaru,
Hinduizm ve Tibet Budizminde kullanılan küçük, iki başlı bir davuldur. Hinduizm' de damaru, Tantrik geleneklerle ilişkilendirilen tanrı Shiva' nın aracı olarak bilinir. Tüm evrenin yaratıldığı ve düzenlendiği ruhsal sesleri üretmek için Shiva tarafından yaratıldığı söylenir.

Efsaneye göre Tanrı Şiva' nın çalgısı olarak kabul edilen kum saati biçimli küçük davul.
Hindistan' da Şivacı ve Tantracı dinsel törenlerde kullanılan davul.

Tibet Budizminde damaru, meditasyon uygulamalarında bir enstrüman olarak kullanılır. Gövdesinin ortası kum saati biçiminde boğumlu, iki yüzlü Japon davulu; Tsuzumi' a benzer. Tambur tipik olarak her iki ucunda da deri tambur başlıkları olan ahşap, metalden yapılır. Damaru' nun belinin etrafındaki deri kordonların uçlarına tutturulmuş boncuklar vardır.

Güney Asya'da yılan oynatıcılığı, çalgısı pungi, çalıp yılan hipnoz ederek gerçekleştirilen gösteri sanatı olarak ifa edilir. Güney asya ülkelerinde, Hindistan' da yılan oynatıcıların ve maymun terbiye edenlerin kullandığı davul, Tibet' te ise boyalı, tepesi yılan derisi kaplı iki insan kafatasının birleştirilerek, ortadaki bağcığa eklenmiş küçük kürelerin sallanmasıyla çalınan davul.

Hindistan' da yılan oynatıcı halklarına verilen ad: Saperalar.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ