Tanzanya'da bulunan yeryüzündeki en büyük yaban hayatına sahip Afrika'nın ünlü ulusal parkı ...



















Serengeti,
Serengeti National Park, Tanzania.
Serengeti Ulusal Parkı, Tanzanya.

Serengeti, Mara ve Simiyu bölgelerinde Serengeti ekosisteminde bulunan Tanzanya milli parkı, 1 milyondan fazla beyaz sakallı antilop, 250.000 zebra, 2.500'den fazla aslan ve çok sayıda Nil timsahı ve bal porsuğu için yıllık göçüyle ünlüdür. Park Tanzanya'nın en eski milli parkıdır ve ülkenin turizm sektörünün amiral gemisi konumundadır. Serengeti ismi, Maasai dilinde arazinin sonsuza kadar sürdüğü yer anlamındadır. Serengeti Ulusal parkı, Manyara Gölü Ulusal Parkı, Tarangire Milli Parkı, Arusha Ulusal Parkı ve Ngorongoro Koruma Alanı Kuzey Safari bölgesindedir.

Avrupalı ​​ilk kaşif Avusturyalı Oscar Baumann'ın 1892 yılında bölgeyi ziyaret etmiş. Doğu Mara Bölgesi'nin açık ovalarında hayvanların otladığı 200 yıllık uçsuz ovalar olarak bilinen Serengeti'yi keşfetmiş.

Serengeti'ye ilk giren Amerikalı Stewart Edward White, 1913 yılında kuzey Serengeti'deki keşiflerde bulunmuş. 1920 yılında Serengeti, üç ay boyunca Seronera'nın çevresinde kamp kurmuş ve bu süre boyunca 50 aslan vurmuş. Aslanların avlanması, onları kıtlaştırdığı için, İngiliz sömürge yönetimi, 1921 yılında bölgede 800 dönümlük bir kısmı oyun alanı olarak belirlemiştir. Serengeti Ulusal Parkı'nın temeli böylece atılmış ve ulusal park 1952 yılında kurulmuş.

Tanzanya'daki Serengeti Ulusal Parkı  5.700 kilometrekarelik bir alan ile yeryüzündeki en büyük yaban hayatına ev sahipliği yapıyor. 
İklim, bitki örtüsü ve faunanın özellikleri son milyon yılda neredeyse hiç değişmemiştir. 
Afrika'nın en ünlü Serengeti Ulusal Parkıdır.
Doğal güzellik ve bilimsel değeri ile eşsiz bir şekilde dünyadaki en iyi bilinen yaban hayatı koruma alanıdır. Uçsuz bucaksız ovalar (Maasai'deki Serengeti) kıtadaki en zengin otlak alanlarıdır ve bu nedenle gezegendeki en büyük sürülere ve en yüksek yırtıcı hayvan konsantrasyonlarına ev sahipliği yapar. 

Parkta yaygın olarak aslan, topi, eland, hartebeest, buffalo, fil, caracal, serval, yarasa kulaklı tilki, hyrax, genet, hares, kirpi, aardvark, zürafa, çakal, firavun, timsah, monitör kertenkele, aardwolf, babunlar, vervet,  thompson ve çok sayıda çita, leopar, sırtlan ,impala, colobus maymunları ve 500'den fazla kuş türü gibi hayvanlar yaşar.

Serengeti, Masai ve Hadzabe gibi olağanüstü kabilelerle çevrili olan bu geniş alan, kültürel açıdan da büyüleyicidir. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ