Rus tarihinin ilk dönemlerinde maiyetine verilen ad ...

Drujina,
Rus tarihinin ilk dönemlerinde maiyetine verilen ad.
Rus tarihinin ilk dönemlerinde bir prensin maiyetine verilen ad.
Eski dönemlerde doğrudan hükümdara ya da bir şehri en yetkili kişisine bağlı askerler.

Rusya,
Yönetim şekli federal yarı başkanlık tipi cumhuriyettir. Kuzeybatıdan güneydoğuya Rusya, Norveç, Finlandiya, Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya (ikisi birden Kaliningrad Oblastı), Beyaz Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Çin, Moğolistan ve Kuzey Kore ile komşudur. Deniz sınırı olarak Ohotsk Denizi ile Japonya ve Bering Boğazı ile bir ABD eyaleti olan Alaska ile de komşudur. 17,075,400 km²'lik yüzölçümü ile dünyanın en geniş ülkesidir.
Dünya yaşam alanının sekizde birini kapsar. Rusya aynı zamanda 2014 yılı itibarı ile 144 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık dokuzuncu ülkesidir. Kuzey Asya'nın tamamına ve Doğu Avrupa'nın büyük bir kısmına uzanır. 

Rusya'nın tarihi III. ve VIII. yüzyıllar arasında Avrupa'da tanınan bir grup olarak ortaya çıkan Doğu Slavları ile başlamaktadır.  IX. yüzyılda Varegler tarafından kurulan ve yönetilen Orta Çağ Kiev Rus Devleti ortaya çıktı. 

1917 Ekim Devrimi'nden sonra Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, dünyanın ilk anayasal sosyalist devleti oldu. II. Dünya Savaşı'nda Müttefiklerin zaferinde belirleyici bir rol oynayan tanınmış bir Süper güç oldu.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ