Afrika kökenli bir kahve cinsi ...

Arabika,

Dağ kahvesi,
Coffea Arabica,
Arabica kahvesi,
Dünya kahve tüketiminin neredeyse yüzde 70' ini oluşturan en popüler kahvedir. Kendine has bir aroma ve tada sahiptir. Arabica bitkilerinden yapılan çok sayıda kahve çekirdeği vardır. Aslında, yaklaşık yüz çeşit Arabika kahvesi var.

Ekvator çevresinde görülen tropikal iklimde de yetişme olanağı bulan bu kahve çeşidi; Brezilya, Kolombiya, Guatemala ve Karayipler gibi pek çok ülkede yetiştirilmektedir. Bu ülkeler arasında en kaliteli Arabica kahvesinin yetiştirildiği yer ise Brezilya olarak kabul edilmektedir.


Dünyadaki kahve çeşitleri;
Affogato, Americano,
Cafe latte, Cappuccino, Cold brew (soğuk demleme),
Espresso, Espresso romano,
Filtre kahve, Flat white, Frappe,
Guillermo,
Iced coffee (buzlu kahve), Irish coffee,
Macchiato, Mocha,
Pharisaer,
Türk kahvesi,
Yuan-yang.

Kahve:
Kahve kökboyasıgiller familyasının coffea cinsinde yer alan bir ağaç cinsidir. Bu ağacın çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde ediliyor. Kahve hem keyif verici hem de zihinsel aktiviteyi güçlendiren bir içecek türüdür. Dünya üzerinde farklı kültürlerde farklı kahve türleri bulunur. Dünyanın her yerinde neredeyse her gün tüketilen kahve petrolden sonra en önemli ticaret kaynağıdır. Dünya ticaretinde ikinci sırada yer alıyor. Üretiminin neredeyse yarısı brezilya topraklarında olsa da yetmişten fazla ülkede üretimi mevcuttur.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ