Fransa'ya özgü keçi sütünden yapılan peynir ...

Bri,
Brie,
Bilinen en ünlü Fransız peyniri olma özelliği ile peynirlerin kraliçesi olarak ayrı bir üne sahiptir. Brie, tatlı yapımında kullanılan başlıca peynirlerden biridir. Büyük tekerlekler görünümünde üretilir. Tadının en yoğun olduğu dönem peynir yüzeyinin kahverengiye döndüğü aşamadır. 

Tahta bir kutu içerisinde saklanması önerilen Brie’nin, oda sıcaklığında servis edilmesi önerilir. Aromalı tadından dolayı krakerlerle servis edilmesi tavsiye edilir.

Yemeğe uygun yapıda olan kabuğu ile yumuşak ve kaymak kıvamında bir yapıya sahip. Peynir, çok büyük bir çeşitlilikteki aroma, tat, yapı ve şekle sahip bir grup fermente süt ürünü için kullanılan genel addır. Peynirin ilk kez bundan yaklaşık 8.000 yıl önce Mezopotamya veya İndus vadisinde çobanlar tarafından üretildiği sanılıyor. İtalya ve Fransa’da yapılan kazılarda süt kesiğini süzme kapları, bu ülkelerde İ.Ö. 2.800 yıllarında ilkel peynircilik yapıldığını göstermektedir. Fransa'da peynir, genellikle tahta bir panel üzerinde, özel servis aparatları ile birlikte servis edilir. Sunum, bir şişe Burgundy ya da Bordeaux şarabı ile tamamlanır. Başlıca 

Fransız Peynir Çeşitleri;
Kamamber (Camembert)
Çevr (Chevre)
Rokfor (Roquefort)
Rachlette.
Bri (Brie)

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ