1980'li yıllarda İngiltere'nin gözdesi olan ve lanetli olduğu iddia edilen "Ağlayan Çocuk" tablosunun İtalyan Ressamı ...

Bruno Amadio,
Bragolin,
Franchot Seville,
Giovanni Bragolin,
J. Bragolin,
Ağlayan Çocuk Tablosu.
Türkiye'de Ağlayan Çocuk tablosu Çiko olarak da bilinir. 
Bu tablonun lanetli olduğu iddiaları vardır.


1980'li yıllarda İngiltere'de gözde olan ağlayan çocuk resmi İtalyan ressam Bragolin tarafından yapılan bir tablodur.  Venedikli olduğu söylenen Bragolin'in somurtkan ve gözü yaşlı çocuklardan oluşan "Ağlayan Çocuklar" tabloları lanetli oldukları şeklinde bir şehir efsanesine konu olmuştur. 1911-1981 yılları arasında yaşayan Amadio, Venedik’te ressamlık yapmış ve ağlayan çocuk resimleri üretmiştir. Bu resimlerin reprodüksiyonları dünyanın dört bir tarafında basılmıştır.

İngiltere'nin en ünlü gazetesi The Sun bu tabloların bulunduğu evlerde yangın çıktığı ve bu yangında bu tabloların yanmadığı, diğer eşyaların ise yandığını belirterek bir lanetten bahsetmiştir. İngiltere'de Yorkshire şehrinde yanan evlerin hiçbirinden bütün eşyaların yanık çıkmasına rağmen bu tablonun yanık çıkmadığı söylenmiştir. Bu duruma şahit olan itfaiye erlerinin durumdan oldukça rahatsız olduğu ve tabloyu asla kendi evlerine ve yakınlarının evlerine sokmadıkları belirtilmektedir.

The Sun gazetesi, 1984 yılında okuyucularıyla birlikte bu resimlerden ve lanetinden kurtulma kampanyası başlatmış. Yüzlerce okuyucu gazetenin binasının önünde lanetli olduğu iddia edilen bu resimleri ateşe vermişler.

Aslında yangınların tablolarla hiçbir alakası olmamaktadır. Ağlayan Çocuk tablosu herhangi bir uğursuzluğa ya da lanete sahip değildir.

Ağlayan Çocuk resmi, Ülkemizde de1980’li yıllarda çok popülerdi. Kırtasiyecilerin vitrinlerini, minibüslerin arka camlarını, birçok evin duvarını süslemiştir. İngiltere’de 1950’lerden beri 250,000 adet Ağlayan Çocuk resmi satılarak fenomen haline gelmiştir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ