Fransızcadan dilimize geçmiş olan “arena” kelimesinin kökeninin anlamı nedir ...

Kum,
Arena, 
Fransızca: arene,
Kumluk, kumsal, 
Stadyumun kumluk zemini,
Latarena, 
Harena 
Amfiteatr,

Fransızcadan dilimize geçmiş olan arena kelimesinin kökeninin anlamı arenadır. Jeoloji, kum demektir. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen arena veya harena sözcüğünden alıntıdır.

Boğa güreşi, yarış, oyun, maç vb. gösteriler yapılan alan, 
Siyasi çekişmelerin geçtiği yer olarak tanımlanıyor. 
Arena, Eski Yunan ve Roma tiyatrolarında olurdu.
Sirk gibi yerlerin ortasında, eski çağlarda gladyatörlerin dövüştüğü, daha sonraları güreş, boğa güreşi, yarış, oyun gibi türlü gösterilerin yapıldığı, üzerine kum serilmiş alan.

Latince, kılıç ustası silahşör, gladius anlamına gelen gladiator, gladyatörler, Eski Roma'da arenanın kumlu zemininde ayakkabı ya da sandalet giyilmez, ayak bileklerini destekleyici kısa tozluk kullanılırdı. Savaşcılar genellikle savaş esirleri ve kölelerden oluşturulan, Romalı insanları eğlendirmek, Roma halkını askerliğe, dövüşlere ve olası savaşlara hazırlamak amacı ile halkın seyirciliği refakatinde birbirleri veya vahşi hayvanlarla dövüşmek zorunda bırakılan insanlardır. Gladyatörlerin her biri farklı silahlara sahiptir. Hemen her gladyatör elinde bir kılıç veya mızrak, başında ağır metalden siperli miğferle ve üstü çıplak olarak dövüşürdü. Altta bir kasık örttüğü ve onu tutan bir kemer bulunurdu. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ