Dünyanın yeni yedi harikasından biri olan İnka Uygarlığının ünlü antik şehri ...

Machu Picchu, 
Maçu Piççu, 
Maçu Piçu
İnka antik şehridir. 
Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri. 
Machu Picchu, İnka Uygarlığının ikonik kültür mirası olan gizemli kenti. 
7 Temmuz 2007 tarihinde Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri olarak seçilmiştir.

XV. yüzyılda bölgede hakimiyet sürdüren İnka İmparatorluğu tarafından Ant Dağlarının sırtlarında kurulmuş.  İnşaatın 25 yıl olduğu tahmin ediliyor. Depremlerin ve heyelanların yaşandığı bölgede yüzyıllar önce inşa edilmiş bu evler halen sapa sağlam ayakta kalmayı başarmış. Machu Picchu klasik İnka stilinde taş (ashlar) duvarlarla inşa edilmiş bir şehir. Ağırlığı 100 ton civarında olan taşları herhangi bir harç malzemesi kullanmadan birleştiren İnkalar bugün hala bu gizemini korumaktadır.

1911 yılında Hiram Bingham adlı Amerikalı tarihçi, Machu Picchu antik kentini tesadüfen keşfetti. Aslında tarihçi İnkaların son kalelerinden kayıp şehir Vilcabamba‘yı arıyormuş. Çevresi gür bitki örtüsü ile çevrili Machu Picchu’ya geldiğinde Vilcabamba’yı bulduğuğunu zannetmişRivayet odur ki, Amerikalı Bingham zamanında Machu Picchu ve çevresinden seramik kaplar, gümüş heykeller, takılar ve insan kemikleri gibi birçok tarihi kalıntıyı da ABD’ye beraberinde götürmüş. Daha sonra Peru hükumeti bu tarihi kalıntıları uzun süren bir diplomatik mücadele sonucunda parça parça geri almıştır.

Peru, And dağlarında bulunan Machu Picchu antik kenti, Titicaca gölündeki yüzen adaları, ve Amazon ormanları ile bir turizm ülkesidir. Dünyanın en yüksek ülkelerinden birisi olan Peru'da, Trafik polislerinin büyük bölümünü kadınlar oluşturmaktadır. Peru, kökeni İnka dönemine uzanan tüysüz köpekleri ile meşhur görülmesi gereken turizm ülkesidir. 

Peru'da ziyaret edilen yerler; 
Başkent Lima, 
Cusco (La Casa Concha Müzesi), 
Puno, 
Machu Picchu ve Amazon ormanları. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ