Rusya' daki Kalmukya Özerk Cumhuriyeti' nin başkenti ...

Elista,
Stepnoy (Eski adı).
Kalmıkça: Элст, Rusça: Элиста, 
Rusya' daki Kalmukya Özerk Cumhuriyeti' nin başkenti. Rusya Federasyonu'na bağlı Kalmık Cumhuriyeti'nin başkenti. Rusya Federasyonu' na bağlı Kalmukya Özerk Cumhuriyeti' nin başkenti  Elista'dır.

Elista'nın tanıtımı; ELISTA

Astrahan'ın batısında ve Rostov'un güney doğusunda yer almaktadır.  Şehir, 1944-1957 tarihleri arasında Stepnoy olarak anılıyordu. 

Kalmukya’nın devlet başkanlığını yapmış olan Kirsan Ilyumzhinov Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) başkanlığı da yapmıştır. Şehirde bir Satranç Olimpiyatları Köyü  kurulmuştur. Bu kapsamda 1998 yılında Uluslararası Satranç Olimpiyatları Elista'da yapılmıştır.

Kalmukya veya Kalmıkya;
Kalmukça: Хальмг Таңһч, 
Rusça: Респу́блика Калмы́кия, 
Kalmukya 4 Kasım 1920 yılında, Sovyetler Birliği içinde özerk bir bölge olarak ilan edilir. 

1991 yılında Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra, Rusya'ya bağlı özerk bir cumhuriyet olarak kalmıştır.  En dikkat çeken özelliği Avrupa sınırları içinde Budizm'in en yaygın din olduğu bölge olmasıdır. Kalmukya, Rusya'nın güneyindedir. Volga Nehri ile Çeçenistan, Dağıstan ve Stavropol bölgesi arasında yer alır. Kalmukya Hazar Denizi kıyısında yer alır. Ülkenin 1989 yılı verilerine göre nüfusu 323 bin ve yüzölçümü 75 bin 900 kilometrekaredir. Ülkenin adı, buraya yerleşen Moğol kökenli bir topluluk olan ve ülke nüfusunun büyük bölümünü oluşturan Kalmuklardan gelmektedir. Kendilerini Oyrat diye isimlendiren Kalmuklar, Çungarlar ve Öletler diye de anılmaktadır.  

Kalmukya için çok güzel bir müzik dinleyiniz.; MOĞOL MÜZİĞİ

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ