Dünya üzerinde kadınların girmesinin yasak olduğu bir bölge, ada ...

Aynoroz,
Aynoroz adası.
Tapınmaya Adanmış Kutsal Dağ, 
Athos Dağı
Keşişler Diyarı.
Yunanistan'ın Halkidiki yarımadasından Ege Denizi'ne doğru uzanan yarımadanın en doğusundadır. Aynoroz yarımadası jeolojik olarak kalkerli ve dağlık bir arazidir. En yüksek noktası Athos Dağı'dır. Özerk yapıdadır ve kadınların girmesi yasaktır. Dünya üzerinde kadınların girmesinin yasak olduğu ve sadece manastır çalışanlarının yaşadığı bir yer. 

Aynoroz adasına, 1045 yılından beri tek bir kadın girmemiş. Aynoroz adası ve Athos dağı Selaniklilerin sayfiye yeri olarak kullandığı doğal güzellikleriyle ünlü Halkidiki yarımadasındadır. Halkidiki, Kassandra ve Sithonia yarımadalarından oluşan yemyeşil bir doğa ve pırıl pırıl bir deniz ile turistik bir yer. Athos dağı Halkidiki yarımadasının en doğusundadır. Ege denizine doğru uzanan bu bölgede kadınların, hatta dişi hayvanların bile giremediği tek bir yer var ki kutsal Athos Dağı bölgesinin olduğu yerdeki Aynoroz adasıdır.
 
Ortodoksların en kutsal bölgesinde bulunan Athos Dağı, Aynoroz adası, politik açıdan Yunanistan Dış İşleri Bakanlığı’na bağlıdır. İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’ne dini açıdan bağlı olup halen Fener Rum Patriği I.Bartholomeos ’dur. Bu bölgede 17 Yunan, 1 Rus, 1 Sırp ve 1 Bulgar olmak üzere 20 tane manastır mevcut. Rahipler, keşişler, papazlar bu manastırlarda yaklaşık olarak 2500 kişi komünal bir yaşam sürdürüyor.  

Kendilerini dine adayan keşişler, dönem dönem hem bedenlerini hem de zihinlerini temizlemek için oruç tutarlar. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ