Avustralya'ya özgü yabanıl vahşi at ...

Brumbie,

Brumby, 
Brambi,
Brumbies, 
Yabani çalı atları,
Avustralya'da serbest dolaşan vahşi at.
Brumby terimi Avustralya'da vahşi bir at anlamına gelir . Bramby atı ya da Brumbies, Avustralya için doğada yaşayan vahşi atları ifade etmektedir. Bir tür yılkı atıdır.

Ülke çapında birçok alanda bulunuyor. Brumbies güney doğu Avustralya'da Avustralya Alpleri bölgesinde yaşarlar. Bugün bazı Milli Parklar dahil birçok yerde yaşıyor.  Kuzey Avustralya’da, Batı Avustralya Queensland’daki milli parklarda, New South Wales and Victoria’da, Güney Alplerde gruplar halinde yaşarlar. 

Avustralya ordusunda bu atları Tasmanya’da doğaya ilk terk eden Çavuş James Brumby olmuş ve adına izafeten Brumby denmiştir. Bir rivayette vahşi anlamındaki baroomby sşzcüğünden alındığıdır. Güney Queensland’da Warrego ve Nogoa Nehirleri kıyılarında yaşayan Avustralya’nın Pitjara yerlileri’nin kullandığı dilden alındığı şeklindedir.

Asya ülkelerinde çokça tüketilen at eti, Avustralya hükümeti tarafından bu atlardan sağlanarak milyonlarca dolar döviz elde edilmektedir. Kuyruk ve yele kıllarından yapılan çeşitli eşyalar yine en büyük gelir kaynaklarından birini oluşturmaktadır. Yakalanan bazı Brambi atları bazı çiftliklerde turistlere vahşi at gösterileri yapmak üzere eğitilirler ve binicilik sporlarında, Pony Club’ larda, atlı gösterilerde kullanılmaktadırlar.

Brambi atlarında tüm donlar bulunur. Sıcakkanlı olmaları nedeniyle karakterleri değişken ve oldukça belirsizdir. Vahşi doğaları gereği anlaşılmaz karakterleri vardır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ