Hindistan film prodüksiyon merkezi için kullanılan Hollywood'a benzer isim ... .

Bollywood,
Hindistan sinemasının Hollywood'u.  

Hindistan film prodüksiyon merkezi için kullanılan isim.
Hollywood ve Bombay şehrinden esinlenerek oluşturulmuş eş  anlamlı bir isimdir. Hindistanda bu şekilde bilinir. Hindistan, Dünyada en çok film üreten ülkedir. Hindistan'da filmlerin büyük bir bölümü Bollywood platolarına üretilmektedir. 

Amerikan Sinemasının bir adı da Hollywood, California eyaletinin Los Angeles kentinde bir bölgedir. Film yapımcıları  açık alan ve rahat çekim imkanı olan bu bölgeye taşınarak faaliyetlerine devam etmişlerdir. Oyuncuların ve yapımcıların burada ikametlerinin yoğunlaşması neticesinde Amerikan sineması ile özdeşleşerek ünlenmiştir. Hollywood Amerikan ekonomisinin yapı taşlarındandır. Buna benzer olarak da Bollywood ise Dünyada en çok film çekilen ülke olan Hindistan’da bulunan eski adı Bombay yeni edı Mumbai'de bulunur. Hindistanın Hollywood'u olarak ünlenmiştir. Görsel olarak müzikleri ve dansları güzeldir. Hint kültürü rahatlıkla filmlerde görülür.

En Tanınmış Bollywood Şarkıcıları; Kumar Sanu, Udit Narayan, Lata Mangeshkar, Sonu Nigam, Shreya Goshal, Roop Kumar Rathood, Atif Aslam, Javeed Ali, Ali Zafar, Rahat Fateh Ali Khan, Nusrat Fateh Ali Khan.

En tanınmış Bollywood oyuncuları;
Raj Kapoor, Shah Rukh Khan, Salman Khan, Madhuri Dixit, Kareena Kapoor, Kajol Devgan, Priyanka chopra, Aamir Khan, Aishwarya Rai, Imran Khan,Saif Ali Khan, Anushka sharma, Amitabh Bachan, Ranbir kapoor, Shahid Kapoor, Hritnik Roshan, Akshay Kumar, Ajay devgan, Depika Padukone, Abhishek Bachan, Sonakshi sinha, Preity zinta, Katrina Kaif, Rani mukherjee,
Bollywood'un ünlü filmlerinden örnekler;
Awara, Khaake, Baghban.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ