Özellikle, "Pal Sokağı Çocukları" adlı romanıyla tanınmış Macar yazar ...

Ferenç Molnar,
(Macar yazar ),
Pal Sokağı Çocukları,
(Macarca: A Pal utcai fiuk)
Pal Sokağı Çocukları; Ferenç Molnar (Macar yazar ), tarafından yazılan ve ilk baskısı 1906 yılında yayımlanan bir çocuk kitabı dünya çocuk ebediyatının baş yapıtlarından biridir. 
Macar yazarı, Ferenc Molnar'ın çocuklar için yazdığı bu kitap, yıllardır dünya çocuklarının ellerinden düşmüyor. Büyük bir kentte yaşayan iki çocuk topluluğunun çatışması işleniyor bu kitapta. Bir yanda, Pal Sokağı'nda yaşayan yoksul ailelerin çocukları var, öte yanda da, Kızıl Gömlekliler diye anılan, daha seçkin ailelerin çocukları. 

Pal Sokağı Çocukları, odun deposu olarak kullanılan bir arsaya ele geçirmeye karar verirler. İşte her şey ondan sonra başlar. Bir yanda ele geçirilmesi planlanan, bir arsa, öte yandan düşman saldırısına karşı savunulacak bir yurt vardır. 
Bütün hazırlıklar, iki büyük ordunun savaş hazırlıkları gibidir. Akıl dolu, sevgi dolu bir roman. Yeniden yetmişe her yaşta insanın elinden bırakamayacağı bir kitap. Pal Sokağı Çocukları, kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın, dürüstlüğün, mertliğin, yurtseverliğin simgesi sayılabilir.

Öykü, 20. yüzyılın başında hızla gelişen Budapeşte'de, oyun sahalarını (Arsa) Kızıl Gömlekliler denen zengin çocuklarından korumaya çalışan yoksul çocukların savaşımını anlatan kitap, Türkçe'ye Zeyyat Selimoğlu tarafından çevrilmiştir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ