Olgun kadınların genç erkeklere karşı duyduğu cinsel eğilim...

Pagizm,
Pajizm,
Olgun kadınların genç erkeklere karşı duydukları cinsel eğilim.
Orta yaşlı ve yaşlı kadınların kendilerinden genç erkeklere yönelik duydukları cinsel istek.
Pajizm sözcüğünün kökü olan page sözcüğü patikos (aşk oğlanı) kelimesi gibi gene Yunanca delikanlı delikanlı uşak anlamında kullanılan paidon kelimelerinden türetilmiştir. 

Eski doğu ülkelerinde ve Roma da varlıklı ailelere yakışıklı ve iyi giyimli genç erkek uşaklar hizmet ederlermiş. Bu genç uşaklar önceleri askerler ve uzun bir süre hizmetçilik görevinde bulunmuş tutsaklar tarafından sonraları da özel olarak uşakları eğitme amacı ile açılan okullar tarafından yetiştirilmişlerdir.

Orta çağda şövalye olmak isteyen kişinin önce uşaklık yapması gerektiği belirtilmektedir. Yedi yaşına ulaşan ve ileride şövalye olacak erkek çocuk köy yaşantısını ve şövalyelik sanatını öğrenmek için bir çiftlikte yaşamaya zorlanırmış. İlk önceleri gerçek bir uşağın tüm ödevini yükümlenen bu çocuklar sonradan tarlada bir ırgat gibi çalıştırılırlarmış. Hizmet ettiği yerdeki kadınların görevi de bu çocuğa dinsel kuralları nezaket ve kadınlara saygıyı öğretmekmiş. Bu şekilde yetiştirilen çocuklar 14-18 yaşları arasında şövalye ilan edilirlermiş. Bu genç uşaklar hizmet ettikleri yerlerde çoğunlukla çocuk ve dolayısıyla kişiliklerinin cinsel yönü gelişmemiş canlılar olarak benimsenmişlerdir. Şövalye Hans von Schvyeinichen' in anlattığı uşaklık zamanında başından geçen şu olay genç uşakların cinsel yönden gelişmemiş canlılar olarak benimsendiğini ortaya koyması bakımından çok ilginçtir. Çiftliğe geleli daha bir kaç gün olmuştu. Çiftlik sahibinin karısı yıkanmaktaydı ben de ona her hangi bir hizmetim dokunur diye bekliyordum; Aradan uzun bir zaman geçmişti ki Katharina adlı başka bir kadın çırılçıplak küvetten çıkarak soğuk su dökmem için bana seslendi. Ben o ana dek karşımda çıplak bir dişi görmediğim için çok heyecanlanmıştım. Ne yapacağımı bilemiyordum. Sonra birden kendime gelerek kadının isteğini yerine getirdim. Kadın bu arada çıplak gövdesini titreterek gülüyor ve çiftlik sahibinin karısına benim durumumla alay eden sözler söylüyordu. Çiftlik sahibinin karısı da kahkahalarla gülüp benim domuzcuğum ileride yaman olacak cevabını verdi.

Bazı şövalye karılarının kocalarının yokluğunda yataklarını bu genç uşaklar ile paylaşacak kadar samimiyeti ilerlettikleri söylenir. 18. yüzyılda yaşamış olgun kadınların başlıca sporlarından biri de uşak olacak çağa gelmiş genç erkek çocuklara aşk sanatının inceliklerini öğretmek olmuştur.

Kadınlar bu uşaklara bir çocuk gözüyle bakar fakat onlardan uzun yâ da kısabir süre içinde duygularını alev alev tutuşturacak davranışlar beklerlerdi. Olgun bir erkeğin yapması gereken şeyler - zararlı sonuçlar alınmadığı bilindiğinden - büyük bir iç rahatlığı içinde bu çocuklardan istenirdi. Kadınlar hiç çekinmeden bu çocukların karşısında soyunur bu çocukları yataklarına alır ve onlar ile cinsel birleşmede bulunurlardı.Ve böylece genç çocuk orada burada öğrendiklerini bu cinsel oyunlar sırasında uygulamaya çalışır ve bu arada eğer usta bir kadına düşmüşse bir çok yeni oyunlar öğrenirdi.

Kaynak: Sağlık Rehberi

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ