Zagor, Mister No ve Dylan Dog'un da bulunduğu birçok popüler çizgi roman karakterlerinin yaratıcısı...

Sergio Bonelli,
(D. 1932 - Ö. 26.09.2011).
İtalyan senarist ve editör.
1932 yılında Milano'da doğdu. Bonelli, kendisini Tex çizgi romanının yaratıcısı olan babası Gian Luigi Bonelli' den ayırmak için Guido Nolitta ve Annalisa Macchi takma isimlerini kullandı.

1961 yılında ilk uluslararası olarak tanınan karakteri Zagor' u yarattı ve 1980 yılına kadar hemen hemen tüm Zagor hikayeleri onun kaleminden çıktı. 1975 yılında ikinci büyük eseri olan Mister No' ya hayat verdi. Bonelli'nin şöhretini artıran çizgi roman karakteri ise 1986 yılında ilk kez yayımlanan Dylan Dog oldu. hayat gözlerini yuman Bonelli, dünyanın önde gelen çizgi roman yayınevi Sergio Bonelli Editore' nin de kurucusuydu.

Bonelli 26.09.2011 tarihinde 78 yaşında öldü.

Zagor:
Yerlilerle beyaz insanlar arasında arabulucu rolü var. Zayıfları koruyor. Yuvarlak bir baltası var ve bazı şeyleri halletmek için bu baltayı kullanmaması gerekiyor. İçinde bu ögeler mevcut ve bunun için meşhur oldu. Kızılderili Algonkin Kabilesinin dilinde "Baltalı İlah" anlamına gelen "Zagor Tenay" adını verirler.

Zagor'un en yakın dostu Çiko, çoğu macerada onunla birliktedir. Çiko Meksika'lı bir soyludur ve tam adı Cico Felipe Cayetone Lopez Martinez ve Gonzales' tir. Oburluğu kendisinin bir zaafıdır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ