Kore' ye özgü, çeşitli sebzeler ve sığır etiyle yapılan erişte pilavı ...

Bibimbap,
Kore’ nin en popüler yemeklerinden biri olan Bibimbap, sığır eti ve farklı sebzeler içerir. Besin değeri çok yüksektir.
Malzemeler,
Ispanak, Mantar, Fasulye Taneleri, Salatalık, Kabak, Marul, Havuç, Dövülmüş Sığır Eti, Yumurta, Karabiber, Tuz, Susam Yağı, Gochujang (Soyadan yapılmış bir lapa). 

Yapılışı;
Salatalıkları ince dilimlere doğrayın ve 30 dakika tuzlu suda bekletin. Suyu tamamen süzün. Ispanak ve fasulye tanelerini ayrı ayrı 
10 dakika süresince kaynatın. Suyu tamamen süzün ve tuzlayın. Mantar ve kabakları ince dilimlere doğrayın ve tavada yağla kızartın.
Dövülmüş sığır etini tuz ve karabiber ilave ederek yağda kızartın. Marulu salata yapar gibi ince dilimlere doğrayın. Yumurtayı tavada kızartın. Kasedeki pilavın üstüne tüm malzemeleri yerleştirin ve servis edin. 
Yemeğe başlamadan önce, biraz susam yağı ve bir kaşık gochujang ekleyin.. Karıştırın. 
Afiyet olsun.

Kore mutfağına özgü yemekler;
Bulgogi,
(Barbekü Sığır Eti),
Ateş eti anlamına gelen bulgogi, Koreliler gibi Amerikalıların da favorisidir. Baharatlı olmayan bir yemektir. Geleneksel olarak, Gochujang ve marulla birlikte tercih edilir. Pilavla birlikte de servis edilebilir.
Malzemeler;
Sığır Etinden Pirzola (2 parça), Sarımsak (3 diş), Yeşil Soğan(3), Soğan (1/2), Soya Sosu (1/3 cup), Susam Çekirdeği Yağı, Şeker, Yeşil Biber (tutam)

Yapılışı;
Et, Damarlı yüzeyinden eti çok ince şekilde dilimleyin.
Eti yumuşatmak için tenderizer (Et Yumuşatıcı)
 veya bıçağınızın arkasını kullanın.
Eti ağıza sığacak parçalarda kesin.

Salamura;
Sarımsağı minik minik doğrayın, Yeşil soğanı doğrayın, Soğanları arzuya göre dilimleyin veya doğrayın. Sarımsak, yeşil soğan ve soğanları bir kaseye koyun. Soya sosu, susam çekirdeği yağı, şeker ve biber ekleyin. Salamura kasesine eti ekleyin ve bir saat dinlenmeye bırakın.
Bir tavada iyice kıvama gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Afiyet olsun.

Kimchi;
Malzemeler:
- 5 baş Kore lahanası,
- 2 adet beyaz turp,
- bir demet su teresi,
- 2 demet yeşil soğan,
- 2 kase kırmızı toz biber,
- 4 yemek kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı şeker,
- 5 diş sarımsak,
- 1 kök taze zencefil,
- 1 kase tuzlu karides suyu,
- ve istenirse taze istiridye.

Hazırlanışı:
Lahanalar ikiye ya da dörde bölünür. Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir. Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir. Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarımsak ve zencefil dilimlenir veya dövülür. Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır. Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir. Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarımsak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır. Lahanalar yıkanarak süzülür. Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur. Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir. İlk mayalanma için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ