Kasaplık hayvanların sırtından elde edilen bir tür et ...

Fileto,
İtalyanca Filato, 
İngilizce Fillet. 
Kasaplık hayvanların sırtında, dikensi çıkıntı boyunca iki yandaki et.
Kemiksiz lop etten elde edilen ince dilim.
Kemiklerinden ayrılmış balık eti.
Dananın bel kemiğinin iki tarafındaki et ve bundan yapılan salçalı külbastı.

Malzemeler;
1,2 kg Dana Fileto (bütün parça)
Tuz, Karabiber
1 Kahve Fincan Margarin
2 lt Et Suyu
4 Havuç
2 Kabak
2 Rezene
300 gr Brokoli
50 ml Zeytinyağı

Yemeğin Tarifi;
Filetoyu tuz ve karabiberle iyice ovun. Büyük bir tavada margarini kızdırıp filetoyu kızartın ve tavadan çıkarın. Tavada kalan yağı büyük tencereye alıp et suyu ekleyin. Et suyunu kaynatın. Filetoyu et suyuna ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika kadar pişirin. Eti tencereden alıp alüminyum folyoya sarın. 

Sebzeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölün veya ince dilimler halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp sebzeleri pişirin. Bir miktar et suyu ilave edip pişirmeye devam edin. Ateşten alıp soğumayacak şekilde bekletin. Filetoyu folyodan çıkarıp ince dilimler halinde kesin. Büyük bir servis tabağına alıp sebzeler eşliğinde servis yapın. 

Sebzeli hindi fileto Yılbaşının klasik lezzetlerden biri olan hindiyi tercih edenler bu tarifi hindi eti ile de uygulayabilirler. 1, 2 kg hindi göğsü alıp tarife göre pişirin. Eğer eti haşlamak istemiyorsanız fırında da pişirebilirsiniz. Piştikten sonra eti dilimleyin ve sebzeler eşliğinde servis yapın.

Dana için; kol, but,  kontranuar, sokum, kürek, yumurta, döş, pençeta, gerdan, but incik, antrikot, kontrafile, nuar, tranç, T bone steak, pirzola, bonfilo.
Kuzu için; kol, but, fleto, gerdan, but incik, kanat pirzola, bonfilo, döş.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ