Malezya' nın Başkenti...

Kuala Lumpur,  
Malaysia.
Kuala Lumpur kelime anlamı olarak çamurlu kavşak anlamına gelmektedir. Malezya'nın başkenti ve en kalabalık şehridir.

1857 yılında Gombak ve Klang nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuştur. Malay, İslam, Hint ve Çin kültürlerinin bir arada bulunduğu kozmopolit bir şehir. Trafiğin sağdan aktığı, hayatın dünyadaki birçok yere göre son derece ucuz olduğu şehirde sıcaklık ve nem bir arada yaşanıyor. İklimi, karmaşıklığı, kozmopolitliği ve hızla yenilenen yüzüyle Kuala Lumpur Güney Asya’nın bütün özelliklerini bir arada yaşayabileceğiniz bir şehir.

Modern ve doğallığın bir arada yaşandığı metropol şehirlerde ki gibi göklere uzanan gökdelenler lüks havaalanı şık restoranları geceleri ışıl ışıl olan mağazaları caddeleri sokakları ve bütün bu gelişmişliğin ortasından özünden doğal güzelliklerinden yağmur ormanlarından hiçbir şey kaybetmemiş olan bir şehir.
Merdeka Meydanı: Her şehrin her bölgenin oldukça meşhur bir meydanı vardır. Şehirlerde yaşamlar bu meydanlar da yaşanır. Bu meydanın özelliği ise 31 Ağustos 1957 yılında İngiliz bayrağı göklerden indirilip yerine Malezya bayrağının asıldığı yer tarihi bir anlamdadır. 

Petronoz İkiz Kuleleri: Bu ikiz kuleler Kuala Lumpur'un modern şehir yakıştırmasına neden olan en büyük nedendir. Bu ikiz kuleler 425 metre yüksekliğinde 88 katlıdır. Ve iki kuleyi birleştirmek için üst katlarında bir köprü bulunmaktadır. İkiz kuleler dünyanın en yüksek binalarında biri olarak bilinmektedir. Bu binalar özellikle gece ışıklandırıldığında görünen manzara insanın gözlerini kamaştıracak şekildendir. Kauala Lumpur'da Milli Bilim Merkezi, Ulusal Camii, Golden Horses Sarayı gibi oldukça modern yapıların hepsini bu şehirde görebilirsiniz.

Malezya’ya seyahat eden Türk vatandaşları Umuma Mahsus Pasaport sahipleri de dahil olmak üzere vizeden muaf tutuluyor.

Malezya’da geçerli para birimi Ringgit. (RM) diye ifade edilir.
1$= 38 Ringgit , 1 TL yaklaşık 2.3 Malezya Ringgit’ine denk geliyor.
Resmi dil : Bahasa Meyalu (Malay) dilidir. 
Ancak İngilizcede yaygın olarak kullanılır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ