Uzakdoğu kökenli bir dövüş sporu...

Naginata,
Naginatajutsu.
Atarashii Naginata.
Samurayların geleneksel olarak kullandıkları bir silah türüdür. Sopanın ucuna eğik bir bıçak takılarak yapılır. Kutup silahı olarak da adlandırılır. Naginata ile yapılan dövüş sporuna naginatajutsu denir. Günümüzde modern bir form almıştır ve yarışmaları düzenlenir. Hafif ve kısa olması nedeniyle erkeklerden çok kadınların kullandığı bir silah olup Japonya'da halk arasında kadın silahı olarak adlandırılır. 


Savaşa giden samuray eşlerinin evlerini korumak için kullandıkları bu silah kadınların bir sembolü olmuş ve çeyizlerine dahi konulmuştur.

İlk olarak MS. 712 yılında sohei savaşcı rahipleri tarafından kullanılmıştır. Nara döneminde naginata savaşçıları tarafından son derece etkili bir şekilde kullanılıdı.

Gempei (1180-1185) savaşı sırasında bu silah kullanılarak süvari ve atlı birliklerinin etkisiz hala getirilmesiyle bu silah büyük saygınlık kazanmış ve uzun bir dönem (naginata dönemi) kullanılmıştır.

17.yy da ateşli silahların kullanımının artmasıyla savaşlarda kullanılmamaya başlandı. 1912 yılından itibaren kamu okullarında beden eğitimi derslerinde kız öğrencilere bu silahın eğitimi verilmeye başlandı.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ