Alt tarafı çan biçiminde genişleyen etek...

Kloş, 
(Fr. cloche).
Alt tarafı çan biçiminde genişleyen (etek).
1950'li yılların en sevilen modeliydi. 1980' li yıllarda tercih edildi. 
2010 yılında yeni bir trend yakalamıştır. 
Ancak etekler kadınların yapısına göre tercih edilerek giyiliyor. Kloş etek herhalde en basit etek türüdür. 

Bu etekler tam kloş, yarım kloş gibi alt modeller vardır. Kloş etek uzun boylu, ince belli ve ayak bilekleri ince olan kadınlara hem çok yakışmakta hemde erotik durmaktadır.

İnce belli olmak şüphesiz her kadının hayalidir. Ancak kimi kadınların beli oldukça ince, basen kısımları bele oranla daha geniş olabiliyor. Bu durumda dar kesimler tercih edildiğinde orantılı bir görünüm ortaya çıkmayabiliyor. Çok ince belli, baseni daha geniş kadınlara basenden sonra çan tarzı inen etekler, kloş etekler daha yakışıyor. Kilolu ve kısa boylu kadınlara etek boyu kısa etekler giymeleri önerilir. En fazla dizde biten etek boyları tercih edilmeli çünkü uzun etekler boyu daha da kısa gösterir.

Masa başında çalışanlar klasik tarz etekleri tercih etmelidirler. Bunlar düz dar kesim olabildiği gibi pileli, yırtmaçlı kesimlerde olabilir. Fazla hareket etmedikleri için doğal dokulu ve likralı kumaşlar tercih sebebi olabilir.

Sürekli hareket halinde olanlar için ise, hem şıklık hem rahatlık için, yeniden trend olan kloş, dizaltı boyunda etekler, valonlu çingene etekleri ve çan tarzı etekler oldukça uygundur.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ