Düzce ilinde bir kaplıca...

Efteni,
Derdin,
Efteni Kaplıcası,
Düzce-Gölyaka batı yolu üzerinde, Düzce’nin 18 km batısındadır. 
Efteni Gölü’nün kenarındadır. Değişik sıcaklıklarda üç havuzu vardır. Kaplıcadaki suyun debisi 2lt/s, sıcaklığı ise 42 derecedir. 


Efteni Kaplıcası romatizmal hastalıklar başta olmak üzere bir çok hastalığı tedavi edici niteliktedir. Küçük şirin bir kaplıca olan efteni, kenarları kükürtten sararmış mermerle çevrili iki havuz ve güzel bir bahçeye sahip. Bir zamanlar bu eski kaplıcada Rum kızı Eftalya’ nın suya girdiği söyleniyor. Tarihin derinliklerinde bir zamanlar; (rivayete göre) Bizans Kralı bu bölgede ormanda yaverleriyle gezerken yanında kızı Eftalya da varmış. Ormanın bir bölgesinden duman tüttüğünü gören kral, yaverleriyle dumanın tüttüğü yere gider. Bir de suyun buharlaştığını görür. Kralın kızı, Eftalya rahatsızdır ve bu gölette banyo yapar. Kısa bir süre sora Eftalya’ nın rahatsızlığı geçer. Şifa bulur ve ondan sonra burası Eftalya, Efteniya Kaplıcası olarak günümüze dek gelir. Efteni Kaplıcası’nın; romatizma ve cilt hastalıklarına iyi geldiğini söyleniyor. 

Derdin Kaplıcası, (Dolay).
Düzce’ye 17 km mesafede bulunan, etrafı ormanlık alanla çevrili Derdin (Dolay) Kaplıcası çevresine şifa dağıtmaktadır. Kaplıcadaki su, duru, renksiz ve kokusuzdur. 2 lt/s debideki suyun sıcaklığı ise 42 derecedir. Derdin Kaplıcası özellikle mide, bağırsak, safra kesesi, karaciğer, böbrek, şeker ve ayrıca deri hastalıkları için oldukça şifalıdır. Derdin Kaplıcası’nda konaklama amacıyla 15 odalı küçük bir otel de bulunmaktadır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ