Duvar tenisi...

Squash,
Duvar tenisi olarak adlandırılır. Tenis ile sadece oynanan malzemelerle benzerdir. Ayrıca tenisle kurallar açısından da farklı bir spordur. 
Squash, 8 m. lik bir alanda, üç duvar arasında  yan duvarlar, karşı duvar ve arkada cam olmak üzere oyun salonunun her yerinde oynanır.  

Squash, iki kişilik, hareketli bir spor olup üç set üzerinden oynanır. Asıl amaç, topu karşı duvara atmak ve servis kullanmaktır. Her set 9 sayı üzerinden oynanır ve sayıyı sadece servis atan taraf alabilir. Eğer servis kırılırsa, sayı alınmaz ve servis öteki tarafa geçer. Eşitlik halinde, örneğin 8-8 gibi bir durumda voleyboldaki gibi maç, çift sayı uzar. Squash oynamak için, raket ve top olması yeterli. Raketlerin tenis raketinden tek farkı, daha küçük olmasıdır. Ancak toplar, bu sporla ne kadar haşır neşir olduğunun bir nevi göstergesidir. Üzeri kırmızı noktalı olanlar yeni başlayanlar için, sarı noktalı olanlar orta derece bilenlere, beyaz noktalı olanlar da profesyonellere yönelik yapılmıştır. Ayrıca squash, çok hızlı oynanan bir spor olduğundan, top çarpmalarına karşı korunmak için göğüs koruyucu kullanmak gerekir. Çok hareketli ve çok hızlı bir spor olduğu için, vücudunuzun beyin dahil her bölgesini çalıştırır.

Squash ülkemizde tam olarak tanınmayan bir spor dalıdır. Oldukça sert ve yüksek performans gerektirir. Squash’ı her yaştan insan öğrenebilir. Dar bir alanda ani ataklarla koşmak, yüksek bir performans gerektiriyor. Bu nedenle her spor dalında olduğu gibi squash’a da başlamadan önce, mutlaka doktor kontrolünden geçmek gerekiyor. Kadınlar arasında çok yaygın olmayan sguash’ı en çok stres altında çalışanlar oynuyor. Zira, topa vurmak, stresin giderilmesinde büyük rol oynuyor.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ