Bir ya da birkaç kasın ağrılı ve geçici olarak kasılması...

Kramp,
Kramp aslında bir doku spazmıdır. Burada doku kasılır ve ani ve şiddetli ağrıya yol açar. Özellikle yaygın bir kramp çeşidi uyku sırasında baldır adalelerinde meydana gelir. Fakat fazla yüklenme, incinme, adale zorlanması (gerilmesi) veya uzun süre aynı pozisyonda kalmak adale kramplarına yol açabilir. Ağrılı seyreden mide kramplarına da olduk­ça sık rastlanır. 

Dışarıdan mide gazını giderici ilaçlar ile yardım edilebilir. Bir çay kaşığı karbonatın bir miktar soda ile karıştırılarak içilmesi veya sade su, soda gibi içecekler de yarar­lıdır. Apandisit denen hastalık hemen daima karın krampları ile gelişir. Bu tür bir kramp uzun sürerse derhal bir doktora danışılma­lıdır. Kadınlarda âdet günlerinde rahim kramp­ları olabilir. Karnın alt bölgesine sıcak uy­gulamalar bu gibi kramplarda oldukça ya­rarlıdır. Baldır bölgesindeki kramplar için ayak parmaklarınız yukarı doğru olacak şekilde bacağınızı kafanıza doğru çekin ve bu pozisyonda 30 saniye kadar durun. Bu kan dolaşımını arttırarak kasılan kasları rahatlatır. Yeterince sıvı alamamakta kas kasılmalarına sebep olur bunun için gün içinde düzenli su içme alışkanlığı edinin.

Eğer çok sık kas krampı yaşıyorsanız vücudunuz bazı mineraller (potasyum ve kalsiyum) yönünden yetersiz besleniyor demektir. Kalsiyum için yağsız süt ve yoğurt , potasyum içinse patates,muz gibi gıdaları tüketmeye özen gösterin. Elma Sirkesi, potasyum yönünden zengindir. Bir çay kaşığı elma sirkesi ve iki çay kaşığı balı sıcak suda karıştırıp içebilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ