Macar devletinin kurucusu ilk Macaristan Kralı ...

Istvan,
Macar devletinin kurucusu.
İlk Macaristan Kralı.
Istvan, Arpad Geza'ın oğlu.
Eskiden Macaristan'dan Panonya diye bahsedilmektedir. Macaristan'da Tahta çıkan I. Istvan, Estergon merkez olmak üzere Hristiyan Macar krallığını ilan etti. 
Kral Istvan, hem eski Macar pagan dinsel inançlarını sürdürmek isteyen, hem de Bizans İmparatorluğu'nun Ortodoks Kilisesi'ne bağlanmayı savunan tüm karşıtlarını alt ederek Macaristan'ı bütünüyle Hristiyan inanç ve geleneklerine göre yönetilen feodal bir ülke yapmak için uğraştı.

Istvan'ın tüm yaptıklarının sonucunda, ayakta duran bir krallık ortaya çıktı. Bu dönemde Hırvatistan ve doğu Slovakya topraklarında bulunan birçok küçük Slav krallığını da egemenlik altına aldı. Macar Kralı I. Istvan ile Macaristan, zengin ve iyi yönetilen bir ülke oldu.

Macaristan, denize kıyısı olmayan bir Orta Avrupa ülkesidir. Batısında Avusturya, kuzeyinde Çekoslovakya, kuzeydoğusunda SSCB, doğusunda Romanya, güneyindeyse Yugoslavya vardır. Tuna Irmağı ülkeyi doğu ve batı olmak üzere ikiye ayırır. Batı kesiminin ortasında bir dinlence yeri olan balıklarıyla ünlü Orta Avrupa' nın en büyük gölü olan Balaton Gölü yer alır.  Gölün kuzeyinde ormanlık Bakony Dağları uzanır.

Kentler;
Budapeşte (Başkent), 
Debrecen, 
Miscolc, 
Szeged, 
Pecs.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ