Osmanlılar döneminde Arnavutluk' ta yaşayan Katolik Arnavutlar'a verilen ad...

Malisor,
Katolik Arnavutlar, (Arnavutça Shqiptaret),
Toskalar, Katolik Arnavutlar, Yoğunlukla arnavutluğun güneyinde ikamet ederler. 
Gageler (Müslüman Arnavutlar).
Adriyatik kıyısı ile Balkanların diğer bölgelerinde yaşayan Avrupa’nın en eski halkına verilen isim. Antik İlliryalılar arasında Arber(Arben) isimli bir kabile bulunuyordu. Başlangıçta Arnavutların ataları olan Antik İliryalıların bir kabilesi olan Arben, zamanla tüm Arnavutların ismi haline gelmiştir. Romalılar Arben kelimesini Arvanit olarak kendi dillerine adapte ettiler. Türkler ise Arvanit kelimesini Arnavut olarak telaffuz ettiler ve bu telaffuz günümüze kadar ulaştı.

Kırmızı bayrağın ortasinda çift başlı siyah bir kartal olan bayrak Arnavutluk Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Çift başlı kartaldan başka diğer bir sembolleri ise yılandır. Fakat binlerce yıl içinde en çok benimsenen sembol Çift Başlı kartal olmuştur.
 
1405 - 1468 yılları arasında yaşamış ünlü Arnavut halk kahramanı ve büyük bir komutan olan İskender Bey’e dayanmaktadır. Kartalın kanatlarındaki ve kuyrugundaki telek sayısı ülkeyi yönetmiş olduğu yıl sayısı (25) kadardır.

Arnavutluk tarihinde bir çok kez şekil değiştirse de kırmızı zemin üzerine çift başlı kartal her zaman kalmıştır. Bugünkü şeklini 7 nisan 1992 yılında alınan devlet kararı ile komünizm zamanında konmuş olan sarı kenarlı kızıl yıldız kaldırılarak almıştır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ