1929-2009 yılları arasında yaşamış, Dünyanın pek çok ülkesinde verdiği konser ya da resitallerle ünlenen piyanistimiz...

Ergican Saydam,
(1929-2009)
İstanbul'da doğdu. İlk derslerini ağabeyi Prof. Erçivan Saydam'dan aldı. 1943'de İstanbul Belediye Konservatuarı' na girdi. Ferdi Statzer' in öğrencisi olarak bu kurumu 1953'de Tchaikovsky'nin si bemol minor piyano konçertosunu çaldığı diploma konkuru ile bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1955-1959 yılları arasında Münih Yüksek Müzik Akademisinde Friedrich Wührer'in öğrencisi olarak bu kurumdaki öğrenimini tamamladı. 14 yaşından beri konser veren Saydam, bütün Avrupa ülkeleri, Asya-Amerika ve Afrika'da 2000'i aşkın konser verdi. Jamaika, Venezuela, Trinidad, Barbados, St.Lucia, Guyana ve Surinam gibi ülkelerde ilk konser veren piyanist oldu.

İstanbul Filarmoni Ödülü, Bad Gastein, Margrit Ramdohr, Simon Bolivar ödülleri sahibidir.1975 yılında uluslar arası Ravel konkuruna davet edildi. Ayrıca TRT'de 25 yıl görev yapmış, çalışmasını gümüş plaketle tamamlamıştır. 1986 yılında Profesör olan Ergican Saydam, Liszt'in Abdülmecit Han için yazdığı Marş Parafrazı ilk defa icra etmiş, konserlerinde de Türk bestecilerine özellikle yer vermiştir. Cemal Reşit Rey'in Piyano konçertosununda da besteci yönetiminde ilk çalınışını gerçekleştirmiştir. Saydam Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano bölümünden emekli öğretim üyeliği yapmıştır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ