Meyveli yada kakaolu bir pasta çeşidi...

Turta,
Meyveli yada kakaolu bir pasta çeşididir.
Malzemeler;
2 su bardağı un
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
10 yemek kaşığı tereyağ
2 adet elma
tarçın
pudra şekeri

Üzerine sürmek için bir tane çırpılmış yumurta
Yapılışı;
Un, pudra şekeri ve tarçını beraber eleyin. Tereyağ ile beraber ekmek kırıntısı görüntüsünü alana kadar karıştırmaya devam edin. El ile yoğurunuz. Dört yemek kaşığı soğuk suyu yavaş yavaş ilave ederek sert bir hamur elde edin. Suyu eklemekte acele etmeyin. Suyu yavaş yavaş kaşık kaşık ilave edin. Su kesinlikle çok soğuk olmalıdır. Oluşan sert hamuru 30 dakika ya da  1 saat buzdolabında bekletin. Bu arada elmaları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Derin bir kasede arzu ettiğiniz kadar tarçın ve pudra şekeri ile karıştırın. Pişirmenize gerek yok. Hepsi fırında beraber pişiriliyor.

Beklemiş hamurunuz çıkarın 1 parmaktan biraz daha az kalınlıkta açın. Eğer mini turta kalıbınız varsa uygun boyutlarda bir alt birde üst olmak üzere daireler kesin. Hamurun alt kısmını çatal yardımıyla delikler açın ki kabarmasın. Her dairenin içine harçtan koyup diğer daire ile kapatın. Bir çatal yardımıyla iki hamuru kenarlarından yapıştırın. Kapakların üzerinde tam orta küçük hava delikleri açmayı unutmayın.

Eğer porsiyonluk kalıplarınız yoksa o zaman normal bir turta kalıbına uygun şekilde hamur açın ve kalıba yerleştirin. Hamurda çatalla delikler açın ki kabarmasın. Harcı hamurun üzerine yayın. Kalan hamurla üzerini kafes şeklinde süsleyin. Turtaların üzerine çırpılmış yumurtayı fırça yardımıyla sürün. Buzdolabında yeniden 30 dakika dinlendirin.
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Turtaları hazırladıktan sonra halen hamurunuz arttıysa hamuru açıp şekilli kurabiye kalıpları ile kesip fırında turta ile beraber pişirebilirsiniz. Ya da buzlukta saklayıp sonra kullanabilirsiniz. Hamur başlı başına çok lezzetli bir kurabiye hamuru olabilir. Elma yerine diğer meyveleri de kullanabilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ