Katran, petrol, neft vb. maddelerden çıkarılan, katı, beyaz, yarı saydam, buharı parlak bir alevle yanan, kimyasal etkenlere karşı ilgisiz, katı hidrokarbon...

Parafin,

Alkan,
Kerosene,
Kerosine,
Fransızca: paraffine,
İngilizce: paraffine
Katran, petrol, neft vb. maddelerden çıkarılan, katı, beyaz, yarı saydam, buharı parlak bir alevle yanan, kimyasal etkenlere karşı ilgisiz, katı hidrokarbon; alkan.
Katran veya petrolün damıtılmasından elde edilen hidrokarbonların karışımından ibaret yumuşakça beyaz madde.

Petrol, neft, katran gibi maddelerden çıkarılan, beyaz renkli, katı ve yarı saydam, buharı parlak bir alevle yanan bir hidrokarbon.
Petrolden elde edilen ve histolojik kesitlerin gömülmesi ve kimi merhemlerin yapısında bulunan, hidrokarbon karışımı beyaz, kokusuz ve tatsız madde.
Petrolden elde edilen beyaz renkli katı ve yarı saydam sıvı hidrokarbonların karışımı ile elde edilen, ilaç sanayi, histolojik inceleme ve fizik tedavide kullanılan madde.
Mum ve su geçirmez kağıt imalinde kullanılır.
Mumun hammaddesi.
Katı hidrokarbon.

Parafin mumu (Latince parum affinis):
Petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir mum çeşididir. Petrolün bir yan ürünüdür. Parafin mumu ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından yapıldı. 1867 yılından sonra da petrolden elde edildi. 1947 yılında sentetik parafin mumu yapıldı.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ