"Watchmen", "From Hell", "V for Vendetta" ve "Batman: The Killing Joke" çizgi roman başyapıtlarının tanınmış İngiliz yazarı...

Alan Moore,
(D. 18 Kasım 1953 , Northampton - 69 yaşında )
İngiliz karikatürist, çizgi roman yazarı, anarşisttir.
V for Vendetta , Watchmen , Swamp Thing , From Hell , The League of Extraordinary Gentlemen ve Batman: The Killing Joke gibi çizgi roman başyapıtlarının tanınmış yazarı. 
Frank Miller ile birlikte çizgi roman dünyasını değiştiren sanatçı olarak anılmaktadır. 

Alan Moore, 18 Kasım 1953 tarihinde, Northampton, İngiltere’de doğdu. Moore, 17 yaşındayken, LSD kullandığı gerekçesiyle okuldan atıldı. 1983 yılında Amerika’ ya taşındı. Moore, DC firmasının editörü Len Wein tarafından Swamp Thing’ in senaryosunu yazması için davet edildi ve yazdı. Swamp Thing ile iki film ve bir anime serisine kaynak oldu.

Yazdığı birçok çizgi roman Hollywood tarafından filme çekilmiştir. Bu filmler: Watchmen, From Hell, V for Vendetta ve The League. Moore’ un ve çizgi roman tarihinin en önemli çalışması olan Watchmen' dir. 2009 yılında, yönetmen Zack Snyder tarafından filme çekildi. Watchmen, ünlü bilimkurgu ödülü Hugo’ yu kazanan ilk ve tek çizgi roman oldu.

Batman serisi için yazdığı Batman; Dark Knight Returns ve The Killing Joke, Watchmen ve V for Vendetta ile beraber, yetişkinlere yönelik hazırlanmış çizgi romanlar oldu. Moore, V for Vendetta’nın yeniden basımının tamamlanmasının ardından DC’ den ayrıldı.

Moore, özellikle Marvelman serisi ile bir çok ödül aldı.

Yapıtları:
Hellblazer
Batman: The Killing Joke
From Hell
Lost Girls
Promethea
The League of Extraordinary Gentlemen
Tom Strong
Top Ten
V for Vendetta (çizgi roman)
Watchmen.

Kaynak: tr.wikipedia.org

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ