Keten ve yünden dokunan kumaş...

Flanel,

Pazen,
Fransızca: flanelle.
İngilizce: flannel.
Keten ve yünden dokunan kumaş.
Keten ve yünden yapılan hafif bir kumaş cinsi.
Bir tür kumaş.
Yün, pamuk,  sentetik veya bunların karışımından da yapılmaktadır. Kabarık, düz veya çapraz dokulu bir kumaş türüdür.

Flanel kumaş, pamuktan üretilen bir kumaş türüdür. Dolayısıyla kullanımı da rahat ve sağlıklıdır. Nemi emme ve nefes alma özelliklerine sahiptir. Flanel kumaşların yüzeyi pürüzlü olabilir. Bu sayede özellikle giysilerde kullanıldığında kaymaz ve tok durur. Yapısı sayesinde oldukça sıcak tutar ve yumuşaktır. İnce ip kalitesi sayesinde hafiftir. Flanel sıklıkla giysilerde kullanılsa da kullanım artıları sayesinde dekorasyonda da kendine yer bulan kumaşlardan biridir.

Flanel kumaşlar; ceket, manto, palto, pardösü, etek, kaban, yelek, çocuk giyiminde, bebek battaniyesi,  temizlik bezi ve  dekorasyonda  kullanılmaktadır. Flanel, sağlıklı bir kumaş olduğundan dolayı en sık nevresimlerde kullanılır. Flanel sıklıkla giysilerde kullanılsa da kullanım artıları sayesinde dekorasyonda da kendine yer bulan kumaşlardan biridir. Düz ve parlak renklerden seçilen flanel kaplamalar, modern ve sofistike bir tarz yaratır. Pazen adıyla da bilinir.

Flanelle neredeyse özdeşleşen desen olan ekose, özellikle country dekorasyona sahip evlere çok yakışır, genel dekorasyonu kusursuzca tamamlar. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ