Rüzgar korkusu ...

Anemofobi,
Ankraofobi,
Rüzgar korkusu.
Rüzgar veya hava akımı ile karşılaşmaktan aşırı ürkme.
Anemofobi veya ankraofobi, rüzgar veya hava akımına duyulan aşırı derecede korkudur. Oldukça nadirdir ve tedavi edilebilir. İnsan beyninde birçok farklı etkisi bulunur. Rüzgar fobisi sadece dışarı çıkarken kişiyi etkilemez, çünkü taslaklarla sonuçlanacak açık pencerelere sahip olmak, yoğun anksiyete, bulantı, baş ağrısı, felaketle ilgili düşünceler, ivme üretebilir.

Anemofobi, çoğu zaman diğer hava bazlı fobilerle ilişkilidir. Lilapophobia; şiddetli fırtınaların korkusudur. Astrofobi; gök gürültüsü ve şimşek gibi hava olaylarından kaçma korkusudur. Başka bir hava fobisine dayanan anofobisi olan pek çok insan rüzgarın kendisinden değil de yaklaşan bir fırtınayı işaret etmesinden korkmaktadır. Kasırga korkusu, hem anofobiden hem de başka bir hava koşuluyla ilgili fobiden muzdarip insanlar arasında oldukça yaygındır.

Fobiler belli bir frekansla gelişen zihinsel bozukluklardır. Anksiyete bozukluklarına aittirler, çünkü ana belirtileri kaygı ve irrasyonel korkudur. Fobiden muzdarip insanlar, hoş olmayan semptomları azaltmak için korkulan uyaranlardan kaçınmaya eğilimlidirler.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ