Bir yöne doğru kayma, sapma.
Drift uygulaması ilk olarak 1990 yıllarının başında Japonya’da keşfedilmiştir.
Drift yani yanlama araç virajı dönerken meydana gelen merkezkaç kuvvetine direnemeyip arkasını savurmasına, kopmasına verilen isimdir.
Drift, virajı alırken arabanın arka kısmını kontrollü biçimde kaydırarak dönüş alma tekniğidir. Araç motoruna, lastiklere ve daha birçok parçaya zarar veren bu teknik, şehir içinde ya da geniş ve boş olmayan alanlarda yapıldığında çok tehlikelidir.
Zorunluluktan dolayı ortaya çıkan drift, Japonya'nın dağlık, engebeli ve virajlı yollarında hız kesmeden gidebilmek için keşfedildi. Şimdilerde gösteriş amaçlı bir sürüş tekniği olarak kullanılsa da, ortaya çıkış sebebi zorlu yol koşullarıyla mücadele etmekti.
Türkçede yanlama denmesine karşı yabancı şekli yani drift daha çok kullanılmaktadır. Genel olarak gösteri amaçlı yapılan bir harekettir. Aracın aktarma organlarına ve lastiğinin yıpranmasına neden olur.
Drift yapabilmek için merkezkaç kuvveti oluşturacak bazı hareketleri yapmak gerekir. Bunlar, el frenini çekmek, debriyaja basmak, fren yapmak, hızı artırmak, ağırlık artırmak, gibi hareketler sonucunda araç savrulur ve arka tarafı savrulur. Bu uygulamalar üst üstte tekrarlanarak süreklilik sağlanır.