Afrika' da yaşayan bir antilop türü ...

Gnu,
Beisa, Beria, 
Develand,
Kaama, Kob, Kudu,
Gerenuk, (Zürafa Antilop, Waller Ceylanı),
İmpala,
Nyala, İnyala (Nyala angasii),
Oribi,  Orongo (Çiru),
Puku, 
Sitatunga, Urebi, 
Eland,(çok iri bir antilop)

Antiloplar (Antilopinae);
Familyası: Boynuzlugiller (Bovidae). Antilopinae alt sınıfının dışında da kullanılan, antilop ismi belli bir cins değildir. Yaşadığı yerler: En çok Afrika ve Güney Asya. Özellikleri: Geviş getiren, halkalı boynuzlu, zarif vücutlu, iyi koşucu hayvanlar. Ömrü: 10-12 sene.

Çeşitleri:
Keseli, kara, su, orman antilopları, ceylan ve impalalar meşhurlarıdır.

Çift tırnaklı, geviş getiren, zarif ve süratli hayvanların meydana getirdiği bir alt familya (Antilopinae). Boynuzları halkalı, çoğunlukla yukarı ve geriye doğru kıvrıktır. Burun delikleri dışında suratları kıllarla kaplı, orta veya küçük bedenlidirler. Ağır bir misk kokusu yayan, güçlü göz salgı bezlerine sahiptirler. Genellikle Afrika ve Güney Asya’nın çöl, ova ve ormanlarında yaşarlar. Pekçok türü vardır. Büyüklükleri yaban tavşanından öküz büyüklüğüne kadar değişir. Boynuzlarının büyüklüğü de cinslere göre farklıdır. Yalnız ve çekingen yaşayanları olduğu gibi, çoğunluğu sürüler halinde yaşarlar. Tehlike anında kaçarlar, fakat uzun süre koşamazlar. Ot, kök, yaprak ve bodur bitkileri yiyerek beslenirler. Su ihtiyaçlarını, yedikleri nemli bitkilerden sağladıklarından pek nadir su içerler. Erkekleri boynuz tokuşturmayı sever. Dişileri yılda bir yavru doğurur. Yavru doğar doğmaz annesini takip etmeye başlar.

Antilopun en çok bilinen türleri; 
Amerika antilopu, Develand, Cüce antilop, Dört boynuzlu antilop, Kudu, Gnu, Eland, Orongo (Çiru), Ceylan, İran Ceylanı, Hint Ceylanı ve İmpaladır.

Nyala,
Antilop,

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ