Dünya ağır sıklet şampiyonu olan Amerikalı, profesyonel bir boksör...

Mike Tyson,
Michael Gerard Tyson,
Müslüman olduktan sonraki adı; Malik Abdul Aziz.
Lakabı; Demir Mike,
(D. 30 Haziran 1966, Brooklyn, New York, ABD)
Boks tarihinde tüm zamanların en asi oyuncusu olarak tanınmaktadır. 1,80 cm boyunda ve 98–100 kg ağırlığındaki boksör Mart 1985 tarihinde yaptığı ilk profesyonel maçında rakibini 1. rauntta 8. saniyede nakavtla yendi. 1986 yılında en genç Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu unvanını kazandı. Rakibi olan Trevor Berbick' i 2. rauntta nakavt etmiştir. 

Mike Tyson 1988 yılında Larry Holmes' u da nakavt etmiştir. Çenesi oldukça sağlam ve hiç nakavt olmamış olan Larry Holmes, Mike Tyson karşısında 4 raunt dayanabildi. 1988 yılında Michael Spinks'si 1. rauntta nakavt etmiştir. 1990 yılında ABD Güzellik Kraliçesi' ne tecavüz olayından 3 yıl hapis ile aldı. Hapishanede Müslüman oldu ve Malik Abdülaziz adını aldı.

1996 yılında Holyfield' a yenilerek WBA unvanını kaybetti. 
1997 yılında Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçının üçüncü raundunda rakibinin kulağını kopardığı gerekçesiyle diskalifiye edildi. İki yıl men cezası aldı. Tyson'ın Ohio eyaletinde ömür boyu boks yapması yasaklandı. Tyson, 1999 yılında tekrar ringlere döndü.

Mike Tyson, 1985-2005 yılları arasında kariyer yapmış eski bir Amerikalı profesyonel boksör. Toplam 58 maç yapmış; 44' ü nakavtla olmak üzere 50 galibiyet almıştır. WBA, WBC ve IBF ödüllerini aynı anda alan ve bunları art arda birleştiren tek boksör oldu. Boks geçmişlerinde, tüm zamanların en asi oyuncusu olarak tanımlanmaktadır.

Mike Tyson, 3 kez evlenmiştir.

Mike Tyson' un oynadığı, sinema filmleri:
Bolivia,
Comedy Central Roast of Charlie Sheen,
Korkunç Bir Film 5,
Ölümüne Kadar,
Rocky Balboa,
The Hangover Part II, 
The Hangover, Tyson,
When Will I Be Loved,

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ