Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı, söz yazarı...

Adele,

Adele Laurie Blue Adkins,
(D. 5 Mayıs 1988 Londra, İngiltere - 37 yaşında)
Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen. 
Adele, 5 Mayıs 1988 yılında İngiltere, Londra' da doğdu. Adele olarak tanınmaktadır. 2006 yılında XL Recordings, ile kayıt sözleşmesi imzaladı. BRIT Ödülleri' nde Eleştirmenlerin Seçimi ve BBC' nin 2008' in Sesi ödülünü kazandı. Yılın Albümü dahil olmak üzere altı Grammy Ödülü kazandı. 

Bir gecede en çok Grammy Ödülü kazanan kadın şarkıcı olarak Beyonce ile eşit oldu. Ayrıca albüm Brit Ödülleri ile Amerikan Müzik Ödülleri dahil olmak üzere çeşitli ödül törenlerinden birçok ödül kazandı.
2014 yılında “Make You Feel My Love” parçası Spotify tarafından en mükemmel aşk şarkısı olarak açıklandı.
2016 yılında Send My Love (to Your New Lover) şarkısının klibini ilk kez yayınladığı 2016 Billboard Müzik Ödülleri gecesinden de En İyi Sanatçı kategorisinden ödülle ayrıldı.

Adele, 2011 yılından beri Simon Konecki ile birlikte yaşamaktadır. Angelo adlı bir çocuğu vardır. 2016 yılında Simon Konecki ile evlendi. 21 ile Adele, Guinness Rekorlar Kitabı' na çok sayıda rekor ile giriş yaptı. İngiltere' de bir yıl içinde üç milyondan fazla kopya satan ilk sanatçıdır. İki albümü ve 21 adlı albümünden çıkan "Rolling in the Deep", "Someone Like You" ile "Set Fire To The Rain", adlarındaki ilk iki single ile Adele, 1964 yılındaki Beatles' ın elde ettiği başarıdan beri aynı anda İngiltere' deki hem "Resmi Single Listesi" hem "Resmi Albüm listesi" ndeki en iyi beş içinde iki hit çıkarma başarısı elde eden yaşayan tek sanatçı oldu.

2014 yılında “Make You Feel My Love” parçası Spotify tarafından en mükemmel aşk şarkısı olarak açıklandı. 2015 yılında, "Hello" Teklisini piyasaya sürdü. Bu şarkı Youtube'da 1 milyar' ın üzerinde izlenme rakamına ulaşan şarkılardan biri olmuştur.

Diskografi:
2008: 19
2011: 21
2015: 25


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ