Serdar Akar'ın yazıp yönettiği 1997 yılında Ankara' da yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilerek hazırlanan film...

Barda,
2007 yapımı bir Türk suç dram filmidir.
Serdar Akar 2006 yılında kendi kurduğu Filmakar firması ile çekti. Kendisinin yazıp yönettiği film gerçek bir olaydan esinlenilerek hazırlandı. 1997 yılında Ankara' da bir barda gerçekleşen bir grup gence uygulanan tecavüz, işkence ve cinayeti konu edinir.
Serdar Akar;
(D. 01.01.1964 Ankara - 60 yaşında)
Türk sinema yönetmeni ve senarist.

Mimar Sinan Üniversitesi, Sinema-TV Bölümünü 2000 yılında bitirdi. 1989 yılında Mahinur Ergun' un yönettiği Med-Cezir Manzaraları adlı filmde yönetmen yardımcısı olarak başladı. 1998 yılında birbirine geçmiş çapraz senaryoya sahip iki film Gemide ve Laleli' de Bir Azize filmlerini yazdı. Gemide' nin yönetmenliğini yaptı.

1998-2000 yılları arasında Dar Alanda Kısa Paslaşmalar adlı filmi yazdı ve yönetti. 2001 yılında Maruf filmini yönetti. 2005 yılında Kurtlar Vadisi Irak' ı yönetmenliğini yaptı.
TV dizilerinde yönetmenlik yaptı. 2010 - 2011 yılında Senaryosunu Ercan Mehmet Erdem ve Emrah Serbes ' in yazdığı Behzat Ç - Bir Ankara Polisiyesi adlı TV dizisinin yönetmenliğini yaptı. 2017 yılında Payitaht Abdülhamit Dizisinin yönetmenliğini yaptı.

Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümünde öğretim görevlisi olarak atölye dersi vermektedir.

Filmografi:
Atlılar,
Barda,
Behzat Ç.- Ankara Yanıyor, Behzat Ç.- Seni Kalbime Gömdüm,
Çanakkale Yolun Sonu,
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar,
Elveda Rumeli,
Gecenin Kanatları, Gemide, Geniş Zamanlar,
İnadına Yaşamak,
Koçum Benim,
Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Vatan, Kurtlar Vadisi Irak,
Laleli' de Bir Azize,
Maruf, Mor Menekşeler,
Payitaht Abdülhamid,
46 Yok Olan.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ