Çin doğumlu, Avustralya' da kalp cerrahı ve modern kalp naklinin öncüsü...

Victor Chang,
Victor Peter Chang,
Doğum adı: Chang Yam Him,
(D. 21 Kasım 1936 Şangay, Çin - Ö. 4 Temmuz 1991 Sidney, Yeni Güney Galler , Avustralya)
Avustralyalı, kalp naklinin öncüsü, kalp cerrahı. 

Chang, Şangay' da Avustralya doğumlu Çinli İngiliz bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi . Hong Kong'da büyüdü. İlkokulu Kowloon Tong' da okudu ve iki yılını St. Paul's College' da geçirdi. Chang'ın babası, onu ve küçük kız kardeşini 1951 yılında Sidney' e gönderdi. Orta öğrenini Belmore' daki Erkek Lisesinde ve Lewisham' daki lisede tamamladı. Tıp eğitimini Sidney Üniversitesi' nde 1962 yılında tamamladı. St Vincent's Hastanesi'nde çalıştıktan sonra, Avustralya'ya dönmeden önce Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri' nde cerrah olarak eğitim aldı. St Vincent's Hastanesinde, ülkenin önde gelen kalp ve akciğer nakli merkezi olan Ulusal Kardiyak Nakil Birimi'nin kurulmasına yardımcı oldu. Chang' ın ekibi kalp naklinde yüksek başarı oranı elde etti ve kendisi yapay kalp kapakçığının geliştirilmesine öncülük etti.

Aldığı Ödüller: 
1986 yılında, Avustralya ile Çin arasındaki uluslararası ilişkilere ve tıp bilimine yaptığı hizmetlerden dolayı, Avustralya Nişanı' nın Refakatçisi olarak atandı.
1999 yılında Halkın Seçimi Ödülleri'nde Yüzyılın Avustralyalısı seçildi.

Chang, 1966 yılında Kraliyet Cerrahlar Koleji Üyesi oldu. Kraliyet Brompton Hastanesi' nde kardiyotorasik cerrahi eğitimi aldı. 
Londra'da Ann Simmons ile evlendi.

1973 yılında Kraliyet Avustralasya Cerrahlar Koleji Üyesi oldu.
1975 yılında American College of Surgeons Üyesi olarak atandı.

4 Temmuz 1991 tarihinde, 54 yaşında, başarısız bir gasp girişimi sırasında başından iki kez vurularak öldüürüldü. Eyalet cenaze töreni düzenlendi. Yakıldı ve külleri, St Vincent Hastanesi' nin karşısındaki Green Park, Darlinghurst' ta bir anıt plaketin altına gömüldü.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ