Kıbrıs' ta bir kent...


Larnaka,
Larnaka, MÖ 14. yüzyılda Antik Yunanlar tarafından Kition adıyla kurulmuştur. Adanın en büyük ve en önemli limanı ve ticari merkezi  burasıdır. Turizm kenti olan Larnaka' da tarihi Hala Sultan Tekkesi yer alır. 

Kıbrıs Cumhuriyeti; Lefkoşa, Mağusa, Girne, Larnaka, Limasol ve Baf olmak üzere hükümet tarafından atanan bir kaymakam tarafından yönetilen altı bölgeye ayrılır.

Kıbrıs Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz' de yer alan fiili olarak adanın güneyini, hukuki olarak adanın tamamını yöneten devlettir. Kuzey Kıbrıs veya resmi adıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Akdeniz' deki Kıbrıs adasının kuzey kısmında yer alan, defacto devlet. Yani, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sadece Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınır. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ ni Türkiye’ den başka tanıyan herhangi bir ülke yoktur. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi kuruluşlar ve uluslararası toplum tarafından 1974 yılında Türkiye' nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Harekatı’ ndan beri Kıbrıs Cumhuriyeti' nin Akdeniz'de bulunan toprağı olarak görmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Şehirleri:
Değirmenlik, Dikmen,
Gazimağusa, Girne, Gönyeli, Güzelyurt,
İskele,
Lapta, Lefke, Lefkoşa,
Mağusa,
Salamis,

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ