Irene Nemirovsky'nin bir kitabı...

Aile Bağları,
Yalnızlık Şarabı,
Fransız Süiti (Suite Française)
David Golder
İhtiyarlamayan Kadın Jezabel
Çehov & Bir Yazarın Romanı
Pazar Günleri,
Aile Bağları,
Anton Çehov Hayatı,
Le Bal.

Irene Nemirovsky:
Irina Leonidovna Nemirovskaia.
(D. 24 Şubat 1903 
Kiev - 17 Ağustos 194217 Ağustos 1942 Auschwitz, Polonya)
Ukrayna asıllı bir Rus Yahudisi olan Fransız yazar.
Romancı, öykü yazarı, kısa hikaye.
24 Şubat 1903 tarihinde Rus İmparatorluğu zamanında Ukrayna Kiev' de Irina Leonidovna Nemirovskaia adı ile yahudi asıllı varlıklı bir ailede doğdu. 

1917 yılında Ekim devrimi nedeniyle ailesiyle birlikte Fransa' ya göç etmiştir. 1926 yılında kendisi gibi yahudi asıllı bankacı Michel Epstein ile evlenmiştir. Evliliklerinden Denise ve Elisabeth adında iki kız çocukları olmuştur. 1926 yılında ilk romanı The Misunderstanding (Yanlış anlama) eserini yayımladı. 1929 yılında yahudi bir bankacı'nın hikayesini konu alan ikinci romanı David Golder' i yayımladı. Roman, 1931 yılında Fransız aktör Harry Baur' un başrol oynadığı film' e ve tiyatro sahnesine aktarıldı. 1930 yılında Le Bal adlı romanını yayınladı. Daha sonra ise Le Bal adlı roman opera ve film' e uyarlanmıştır.

1917 Ekim Devrimi' nin ardından ailesiyle Fransa' ya göç eder. 1939 yılında, Yahudiler için tehlikeyi fark edip Katolik olur. Fakat bu sonuçsuz bir girişimdir. 13 Temmuz 1942 tarihinde, Fransız jandarması tarafından Yahudi kökenli ve vatansız bir kişi olarak tutuklanmış ve Alman toplama kampı Auschwitz-Birkenau' da tutuldu. Nemirovsky, Tifüs hastalığından dolayı ölür ve cesedi hiç bulunamaz. Kocası Michel Epstein ise sınır dışı edildikten sonra 6 Kasım 1942 tarihinde Auschwitz-Birkenau' da bulunan Gaz odalarında öldürüldü.

Yazar kendisinin ve kocasının sınır dışı edilip öldürüleceğini öngörmüş olup çocuklarının güvenliği için Julie Dumot adında bir kişi tarafından saklanmış ve iki kız da savaştan bu şekilde kurtulmuştur.

Aldığı Ödülleri:
2004 Fransız Süiti adlı eseri ile Renaudot Ödülü (Ölümünden sonra).

17 Ağustos 1942 yılında 39 yaşında Alman işgali altındaki Polonya' da Auschwitz-Birkenau kampında öldü.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ