Batı Avrupa'da Akdeniz kıyısında küçük bir ülke ...

Monako,
Monakoca,
Monako Prensliği,
Başkent: Monaco-Ville
Dili: Fransızca
Batı Avrupa' da Akdeniz kıyısında yer alan bir Prenslik'tir.

Vatikan' dan sonra dünyadaki en küçük ikinci bağımsız devlet.
Monako, dünyada nüfus yoğunluğu açısından ön sıralarda gelmektedir. Monako, 1297 yılında kurulmuş. Kara sınırları Fransa ile çevrili olan Monako' nun başlıca geçim kaynağını turizm gelirleri oluşturmaktadır. Avrupa' da Kuzeybatı Akdeniz kıyılarında yer alan bağımsız bir şehir devleti ve prensliktir. Monako ayrıca İtalya sınırından yaklaşık 15 km uzaklıktadır.

Ülke Monte Carlo semtindeki gösterişli kumarhaneleri, içinde barındırdığı limanları ve kraliyet ailesi ile ünlüdür. Monako 1191 yılında Kutsal Roma İmparatoru VI. Heinrich' in izniyle 1228 yılında bir Ceneviz Cumhuriyeti kolonisi olarak kuruldu. 1297 yılında François Grimaldi ve askerleri Monako Kayası' nı ele geçirdiler. O zamandan beri Monako toprakları Grimaldi ailesi tarafından yönetilmektedir.

1793-1814 yılları arasında Monako, Fransa' nın egemenliği altında var. Viyana Kongresi' nde Monako' nun Sardinya-Piemonte Krallığı' na bağlanması kararlaştırıldı. 1861 yılından sonra Monako bağımsız bir prenslik haline geldi. 1911 yılında kabul edilen yeni anayasaya kadar Monako Prensi Monako' nun mutlaki hükümdarı sayılıyordu.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ