Forrest Gump filminde, izleyecilerin aklına kazınan bir replik...

Koş Forrest koş!
Forrest Gump filminde, izleyecilerin aklına kazınan bir replik. Filmi izleyen birçok kişinin unutmayacağı bir repliktir.
Forrest Gump;
Her yaş grubunun izleyebileceği 1994 yapımı bir film olan Forrest Gump dram, romantik ve az da olsa komedi türündedir. Yönetmen Robert Zemeckis olup filmin başrol oyuncuları Tom Hanks ve Robin Wright' tır.

Film, Forrest Gump adlı birinin otobüs beklemesiyle başlıyor. Bu bekleme esnasında yanına gelenlere de hayat hikayesini anlatıyor ve bu hayat hikayesi de filme yansıyor. Hayat hikayesi bittiğinde ise film üzerinde hikaye devam ediyor. Yani diyebilirim ki Forrest Gump hikayesini banka oturma anına kadar anlatıyor. 
TOP 250 film listesinde en iyi 13. film ve birçok Oscar adaylığına layık görülmüş. 1994 senesinde en iyi film seçilmiş.

Forrest Gump, zeka seviyesi geri olan bir çocuktur. Diğer çocuklar ve kişiler tarafından dışlanmış, eziyet görmüş ve zorbalığa maruz kalmıştır. Okul ortamında da dışlanan ve salak diye hitap edilen Forrest Gump, Jenny ile filmde de dediği gibi köfte ve patates gibi arkadaş olurlar. Bir gün Jenny ile okuldan eve giderken bisiklet süren çocukların zorbalığına maruz kalır ve taşlanır. Jenny de "Koş Forrest koş" meşhur repliğini söyler. Yıllar geçer. Dışlanmalar, zorbalıklar, aşağılanmalar devam eder. Ama Forest, Jenny' nin o sihirli sözcükleri "Koş Forrest koş" ile hep koşar ve bu kabiliyetini keşfeder. 

Bu filmi şiddetle izlemenizi tavsiye ederim.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ