ABD'deki Santa Barbara Film Festivali'nde "En İyi Kısa Film" seçilen Turan Haste'nin yönettiği film...

Rutubet,
ABD'deki Santa Barbara Film Festivali' nde Turan Haste' nin yönettiği rutubet filmi film; En İyi Kısa Film seçildi. Böylece Türk yönetmenin kısa filmi Rutubet 2024 Oscar aday adayı olmaya hak kazandı. Film, Oscar sertifikasına sahip bu ödül sayesinde, 2024 Akademi Ödülleri' nde (Oscar) aday adayı olma şansını yakaladı.

8-18 Şubat 2023 tarihleri arasında 35. kez düzenlenen festivalin Uluslararası Kısa Film Yarışmasında ABD prömiyerini yapan film,  kurmaca dalında yarışan 29 film arasından en iyi film seçildi ve Bruce Corwin Ödülü' nü kazandı. Oscar Qualification sertifikasına sahip bu ödülle Rutubet filmi, gelecek yıl 96. kez yapılacak Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyelerinin değerlendirmesine sunulacak kısa filmler arasına girdi.

Filmin senoryasını, M. Furkan Daşbilek' in yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği Rutubet, geçen yıl dünya prömiyerini 79. Venedik Film Festivali' nde yapmış, bu yıl da 13. Bakü Kısa Film Festivali' nin Uluslararası Kısa Film Yarışması' nda En İyi Yönetmen Ödülü' nü almıştı.
Türkiye' de ilk kez 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali' nde gösterilen film, İzmir Kısa Film Festivali' nde de En İyi Oyuncu Ödülü' nü almıştı. İshak, rolünü oyuncu Mücahit Koçak' ın canlandırdığı filmde, Okan Selvi, Muhammed Mayda, Elif Eylül Yeşilyurt, Baran Salman ve Türkyılmaz Sarıkaya da rol alıyor.

Cinemans, RemoFilms ve Creative Prodüksiyon yapımı olan filmin görüntü yönetmenliğini Mustafa Yeşilova üstlenirken, kurgusuna Taylan Tuncer ve Turan Haste, ses tasarımına Meriç Erseçgen, sanat yönetmenliğine Zafer Malkoç ve müziklerine Mehmet Ağbaba imza attı.

Filmin Konusu:
Kötülüğün, üstüne sis gibi çöktüğü bir köyde geçen Rutubet, Anadolu' da zorunlu görevini yapan öğretmen İshak' ı odağına alıyor ve kayıp bir kız öğrencinin peşinde suçluluk ve masumiyet kavramlarını, insanın kötülükle mücadelesinin şekillerini ve sonuçlarını sorguluyor.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ