1984 yılında antikor araştırmalarıyla Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü kazanan Arjantinli biyokimyacı...

Cesar Milstein,

(D. 8 Ekim 1927 – Ö. 24 Mart 2002),
1984 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü kazandı.
Antikor araştırmalarıyla tanınmış Arjantinli biyokimyacı.
Arjantinli bir biyokimyacı ve immünolog.
Cesar Milstein, monoklonal antikoru keşfetti.
1984 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü, J. F. Köhler ile birlikte antikor araştırmaları nedeniyle kazanmıştır.

Cesar Milstein 8 Ekim 1927 tarihinde Bahia Blanca, Arjantin' de Ukraynalı bir göçmen ailesinde doğdu. Buenos Aires Üniversitesinden mezun oldu. Monoklonal antikorların üretimi için hibridom tekniğini geliştirmek için Georges Kohler ile işbirliği yaptı. İkili, bilimsel toplumda öfke yaratan monoklonal antikorların üretimi için seminal tekniğe öncülük etti. Monoklonal antikorun keşfinin yanı sıra Milstein, DNA ve RNA' nın araştırılması yoluyla antikorların ve genlerinin yapısı üzerinde araştırma yaptı. Bu araştırma, insan bağışıklık sisteminin işleyişinin daha iyi anlaşılması için temel haline geldi.

Cesar Milstein, Celia Prilleltensky ile 1953 yılında evlendiler.

Cambridge' de Milstein, Tıbbi Araştırma Konseyi tarafından Moleküler Biyoloji Laboratuvarı' na Protein Kimyası Bölüm Başkanı olarak atandı. 
Cesar Milstein, 1984 yılında Köhler ile Monoklonal antikorların geliştirilmesinde yol açtığı çalışmalar nedeniyle Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'ne layık görüldü. Çalışma onu 20. yüzyılın en önemli bilim adamlarından biri ve keşfini 20. yüzyılın en önemli keşiflerinden biri haline getirdi.

Yaşamı boyunca, Milstein prestijli bilimsel ödüller aldı. ABD Ulusal Bilimler Akademisi ve Londra' daki Kraliyet Doktorlar Koleji de ve diğer çok sayıda uluslararası bilimsel organizasyonların üyesiydi.

24 Mart 2002 tarihinde, 74 yaşında Cambridge, İngiltere' de öldü.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ