Uluslararası Güreş Federasyonu...

 
FILA,
Uluslararası Güreş Federasyonu.
(Uluslararası Amatör Güreş Federasyonu)
Federation Internationale des Luttes Associees.

Olimpiyat Oyunları sırasında farklı ülkelerin güreş federasyonlarının aldıkları karar ile 1912 yılında İsveç - Stokholm' de kurulmuştur. FILA' ya beş kıtadan 146 ulusal federasyon üyedir. FILA merkezi, 1912 - 1946 yılları arasında İsveç, 1946 - 1965 yılları arasında ise Fransa' da görev yapmıştır. Birlik merkezi günümüzde, 1965 yılında taşındığı İsviçre' nin Lozan şehrindedir. Başkanı Nenad Laloviç' dir.

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ te yapılan FILA’ nın genel kurulunda, Uluslararası Güreş Federasyonu' nun (FILA) adı, 07 Eylül 2014 tarihli kongrede Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değişti. Türkiye’yi Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, genel sekreter Yusuf Açıkalın ve uluslararası hakem hocası İbrahim Cicioğlu temsil etti.

Federasyonun yeni adı Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değiştirilirdi. Birliğin yeni logosu, yanda delegelere tanıtıldı. Genel kurulda, UWW Yönetim Kurulu içinde yapılan seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Nenad Lalovic (Sırbistan), 6 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi. Yönetimde yer alan Türk üyeler Rodika Yakşi ve Ahmet Ayık görevlerine devam etti.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ