Uğur Mumcu'nun bir kitabı ...

Laiklik Ruhuna Fatiha,

Uğur Mumcu.
Kitapları:
Ağca Dosyası,
Bir Pulsuz Dilekçe, Büyüklerimiz,
Çıkmaz Sokak,
Devrimci ve Demokrat, Dost Yüzlerde Zaman.
Gazetecilik,

Haram Düzeni, 
Hukuk, Devlet, Aşiret,
Kazım Karabekir Anlatıyor, Kürt Dosyası,

Laiklik Ruhuna Fatiha, Liberal Çiftlik
Mehmet Ali Aybar İle Söyleşi Sosyalizm ve Bağımsızlık,
Papa-Mafya-Ağca, Polemikler,
Rabıta.
Sakıncalı Piyade, Saklı Devletin Güncesi, Silah Kaçakçılığı ve Terör.
Tarikat-Siyaset-Ticaret, Terörsüz Özgürlük
Uyan Gazi Kemal, 
Yolsuzluk, Şiddet, Bağımlılık. 

Uğur Mumcu, 
(D. 22 Ağustos 1942, Kırşehir - 24 Ocak 1993, Ankara), 
Türk gazeteci, araştırmacı ve yazar.
22 Ağustos 1942 tarihinde Kırşehir'de doğdu. 
İlköğretim eğitimini Ankara Devrim İlkokulu ve Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi' nde tamamladı. 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi' nden mezun oldu. 

Henüz öğrenciyken 26 Ağustos 1962 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan Türk Sosyalizmi başlıklı makalesiyle Yunus Nadi Ödülü' nü aldı. 1969-1972 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde İdare Hukuku Profesörü Tahsin Bekir Balta' nın asistanı olarak görev yaptı.

Yeni Ortam gazetesinde köşe yazarlığı yapan Uğur Mumcu, 1975 yılından itibaren Cumhuriyet gazetesinde Gözlem başlıklı köşesinde düzenli olarak yazmaya başladı. Aynı zamanda Anka Ajansı' nda çalıştı. 

1975 yılında makalelerinden oluşan Suçlular ve Güçlüler adlı kitabını yayımladı. Aynı yıl Altan Öymen ile birlikte hazırladıkları, Süleyman Demirel' in yeğeni Yahya Demirel' in hayali mobilya ihracatını konu edinen Mobilya Dosyası adlı kitabı yayımlandı.

1977 yılında Sakıncalı Piyade ve Bir Pulsuz Dilekçe kitapları yayımlandı.  Sakıncalı Piyade adlı yapıtı Rutkay Aziz ile birlikte tiyatroya uyarladı. Oyunu Ankara Sanat Tiyatrosu' nda tam 700 kere sahneledi. 

1976 yılında Şükran Güldal Homan ile evlendi. Özgür ve Özge adlarında iki çocuk babasıydı.
Şükran Güldal Mumcu, 23. Dönem TBMM' ye İzmir Milletvekili olarak girdi.

Protest müziğin önemli temsilcilerinden Selda Bağcan, radikal dinciler tarafından öldürülen Uğur Mumcu' nun anısını yaşatmak adına 1992 yılında Uğur'lar Olsun adlı ağıtı yazdı ve bunu besteleyerek yayınladı.

24 Ocak 1993 tarihinde Ankara' da Karlı Sokak' taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu öldürüldü. İslami Hareket, İBDA-C, Hizbullah gibi radikal sağ örgütler üstlendi. Ama cinayet, faili meçhul olarak kaldı. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ